keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Tokoa ja tokoa

Eilen varattiin Tiinan kanssa Vuokkosilta pari tuntia treeniaikaa. Paikallaanoloissa mentiin piiloon ja peilin kautta seurattiin koiria. SARA liikahti kerran makuussa. Kun menin korjauttamaan sitä, se ollutkaan lonkallaan vaan makasi hyvin. Sen jälkeen se kyllä valahti lonkalleen ja sen korjuutin. Istuminen oli hyvä.

Saralta työstettin ensimmäiseksi ohjatun noudon hitaita merkkejä nopsemmiksi. Aika on pitkä liikkurin viedessä kapulat ja syystä tai toisesta sen jälkeen merkille meno on hidasta. Pitäsikö sitä herättää jollain henkäisyllä ennen käskyn antamista? Nyt hetsasin koiraa merkille ja lisäksi kisasin sen kanssa merkille menosta.

Luoksetulon pysäytyksiä työstettiin myöskin. Stopin pitäisi olla napakampi, samoin maahanmenon. Ehkä vaihdan Saralle stopin käsimerkin suulliseen käskyyn? Nyt annoin stopatessa vartaloavut käskyn lisäksi. Tiina heitti palloa koiran taakse samaan aikaan. Näitä lisää. Maahanmenot kaipaa vaan treeniä. Uusi maahanmenotyyli on olemassa, muttei se vaan vielä toimi luoksetuloissa.

RINNA pääsi ensin tekemään ruutua suoraan ja merkin kautta. Nämä se teki tosi hyvin, vaikkei näitä ollakaan hetkeen tehty! Sitten työstettiin Rinnaltakin luoksetulon stoppia. Se pitää saada varmemmaksi, nythän kokeissa stopit on olleet huonoja. Lisäksi stopin pitää toimia minusta kauempana voi-evl-matkoilla. Tässäkin tehtiin samaa eli Tiina heitti palloa koiran taakse käskyn tullessa ja näitä sais lisääkin tehdä. 

---

Tänään tokoiltiin Päivin kanssa Agimestassa. SARA teki luoksetulon stoppia samanlailla kuin eilenkin. Treeniä vaan lisääkin.

RINNAKIN teki luoksetulon stoppia eilisiin tyyliin. Rinnalle sopinee paremmin käsimerkki. Stoppaa hyvin sillä, mutta sitä varmuutta saadaan lisää treenin myötä. Seuraamisessa laitoin lelun olkapäälle. Rimppa on niin röyhkee, että tykkää napata sen itse siitä sitten palkaksi. Tässä vaan tarkkana lelun sijainnissa, liian edessä se ei saa olla, silloin koirakin on edessä. Lelupalkkaus korjasi itsestään liikkeestä maahanmenonkin. Kun koiralla on enempi asennetta seuruussa lelupalkkauksen myötä, niin se tekee maahanmenotkin terävästi. Liikkeestä seisomisiin sen sijaan on edelleen paras namikädellä koiran pysäytys. Edelleen pitää vaan työstää sitä pompsahdusta näin pois. Rin teki avon kaukojakin. Liikaa sillä on virettä eikä vauhdot ole tyylipuhtaita, mutta ilme on hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti