sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Messaria

Messarissa järjestettiin eilen eka karsintakoe (KV-koe). Koe käytiin kolmella tuomarilla kolmessa kehässä. Ekassa kehässä tehtiin vain seuraaminen Pernilla Tallberin tuomaroimana. Toisessa Carina Savander-Ranne tuomaroi zetan, tunnarin ja ruudun. Kolmannessa oli liikkeinä loput yksilöliikkeet eli luoksetulo, ohjattu nouto, kaukot ja metallihyppynouto. Ne tuomaroi Pirittaa Pärssinen. Vikana oli paikallaanolot ekassa kehässä. Tuomarin kommentit saatiin kirjallisena. SARA oli suoritusvuorossa puolivälissä.

Seuraaminen   7 ½
Alussa koira haahuili ja perusasennoissa oli jälleen vinoutta, etenkin käännösten jälkeen. Jotenkin ei tuntunut hyvältä, mutta ei yhtään ääntä!

 
Zeta   8 ½
Rytmitin huonosti. Asennot olisi voineet olla napakammat ja suoremmat.

Tunnari   0
Sara ei vain löytänyt omaa :( Se meni monesti oman yli ja nappasi sitten väärän oikean vierestä ja vissiin tiesi sen, kun ei voinut tulla sen kanssa luovutusasentoon :p

Ruutu   9
Piste pois merkillä pysähdyksen ennakoimisesta.


Luoksetulo   0
Sara oli tekemässä jotain muuta liikettä kuin luoksetuloa. Alun maahanmenossa se ryntäsi eteenpäin, mutta meni kuitenkin maahan. Seisominessa se hiipi ja maahan se ei mennyt ekalla käskyllä. 

Ohjattu noutaminen   8
Merkillä taas hidastelua ja hidastelua sivulletulossa.

Kaukot   8
Sara teki just niinkuin on opetettukin! Tuomarin mukaan saisi olla nopsemmat vaihdot, mutta mun mielestä tässä vaiheessa on hyvä, että se ajattelee nyt vaihtoja. Lisäksi tuomarin mukaan koira hieman liikkui, mutta Sarahan on opetettu pitämään oikea takatassu paikoillaan ja vasemmalla saa tasapainottaa. Niin se teki nytkin.

Metallihyppynouto   9
Hidastelua perusasentoon tulossa.


Paikalla istuminen   9
Siirsi tassua muutaman kerran. 


Paikalla makaaminen   8 ½
Rumaa! Hidas maahanmeno ja vieläkin hirveämpi asento maata.


Tulos: EVL3, 211 p. ja sijoitus 42./52.

Parista nollasta huolimatta fiilis oli hyvä! Liikkeiden välit toimi, mutta kehästä poistumisia voisi treenata. Nyt välillä koira lähti rynnimään. Vähän koirassa näkyi myös liukkaan alustan varominen. Moni koira poltti tassunsa tuolla alustalla :/

Syntyi treeniajatuksia:
  • Seuraamisessa koiran mielentilaa on saatu treenillä erilaiseksi, entisen liian korkean vireen tilalle on tullut hieman liian matala vire. Sara ehtii töiden lomassa katsella ympäriinsä. Se tasapaino vireessä pitäisi löytää. 
  • Tunnarissa en tiedä miten paljon sen onnistumiseen vaikutti se, että mulla oli hihat kämmenen suojana kapulan hajustuksessa. Tarvii kokeilla treeneissä.... 
  • Luoksetulossa koira tosiaan oli tekemässä jotain muuta liikettä. Annoin kyllä sille normaalit virittelyt, mutta vaikuttiko asetelma, jossa keskellä kehää tehdään luoksetulo? Sarahan oli ryntäämässä alussa merkille. Kokeiluun tämäkin.
  • Merkillemenoon pitää saada lisää voimaa. Ajatuksena olisi nyt opettaa koira ikään kuin hyppäämään merkin taakse. 
  • Ja Sara niin opettelee pää maassa makuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti