maanantai 30. joulukuuta 2013

Vuoden vikoja

Aamusta oli hakutreenit Teknopoliksella. RINNALLE otettiin neljä maalimiestä, kaksi liikkuvaa kummankin puolin. Maalimiehet oli nyt pressujen peittämiä, ei haitannut. Maalimiehet oli valmiina paikoillaan ja Rinna sai mennä niille hajua hakien. Viimeksihän käytiin hajua hakemassa ensin hihnassa ja sen jälkeen palattiin keskilinjalle lähettämään. Tällä kertaa koira oli irti ja mentiin yhdessä maalimiestä kohden. Koira sai mennä maalimiehellä heti, kun sen huomasi. Näin se meni rennommin ilman turhia mielen kierroksia.

Kolmas maalimies otettiin vastatuuleen pelkkänä lähetyksenä keskilinjalta. Lähti hyvin, mutta se kävi ensin tsekkaamassa edellistä piiloa ja sieltä vasta uudelle piilolle. Sielläkin Rin paikallisti hajua pitkään. Se haisteli edellisen koiran treeneissä olleen maalimiehen hajuja. Maalimies oli nyt hieman eri kohdassa.

Hallinta pettää jo nyt :p Kuljetin koiraa namittaen ja Rin söi nameja vain velvollisuudesta ja oli vähän väliä säntäämässä muualle. Ensi kerralla kokeillaan lelulla vientiä. Lisäksi palaveroidessa koira ei pysynyt käskyn alla paikallaan. 

---

Illalla HAU:n tokoissa SARA alotti ruudulla. Sillä oli ihan hirveesti draivia :D Sen seurauksena vaan tarkkuus vähän kärsii, mutten antanut sen nyt haitata. Kaukot teetin ruudussa. Hyvin meni. Seuraavaksi tehtiin seuraamista. Alkuun palautin koiraa alemmalle viretasolle, sen jälkeen seuruu oli ihan hyvää. Käännösten jälkeiset perusasennot oli jälleen syynissä. Vinoja ne herkästi on. Sitten tehtiin luoksetulon maahanmenoja. Ne oli ihan ok. Juoksutin kerran koiran maahanpysäytyksen jälkeen takana olevaan ruutuun. Hyvin pelitti sekin.

RINNA teki samona. Ruutua tehtiin samallalailla kuin ennenkin eli vähitellen matkaa kasvattaen heittopallopalkalla. Näin koira menee hyvin perälle asti ruutuun, paitsi ei nyt. Alkuun ahnehdin liikaa matkaa ja koira palasi vanhaan tapaansa tarjota paikkaa liian edestä ruudussa. Ongelma katosi, kun kasvatin matkaa maltillisemmin. Toistoja varmaan lisää, että koiralle tulee parempi mielikuva siitä takapaikasta. Seuruussa yritin työstää käännöksiä ja askeleiden jälkeisiä perusasentoja. Hinkkaamisesta Rinnan kierrokset alkaa nousta, joten näitä pitää tehdä maltillisemmin. Käännökset alkoi kyllä sujumaan, suorat perusasennot ei vielä. Tein vielä häiriöitä seuruuseen. Seuruu toimi, vaikka heittelin leluja samalla. Luoksetulon stopit tehtiin takapalkalla. Ne oli hyviä. Maahanmenoihin kokeilin samaa, mutta ne toimii paremmin kun lelu on minulla. Alun maahanmenoja on työstetty ruokakupilla. Nyt kyynärät pysyi maassa hyvin treenin alkuun, mutta toistojen myötä ne alkoi nousemaan, mur. Lopuksi vielä kaukoja. Ne kaipaisi vaan paljon toistoja. Lisäksi m-s-lyhennetreeni pitäis saada etenemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti