sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Aksaa eilen ja tänään

Lauantaina oli Timo Rannikon aksakoulutus SARALLA. Teemana tekniikat. Hyvä ajankohtainen koulutus mulle :)


Ekalla kierroksella tehtiin valkoiset pallot. Ensin ohjasin kakkosen vain pyörittämällä koiran lähemmän siivekkeen ympäri. Tässä jäin ohjauksessa jälkeen. Parempi oli tehdä kääntö esteelle, jonka jälkeen jatko valssilla. Mun rintamasuunta (etenkin olkapää ja jalat) jää helposti liian laiskaksi enkä käännä kroppaa kunnolla. Silloin Sas valitsi reitikseen hypyn ristikkäishypyllä. Kun pidin huolen tiukemmasta käännöstä yläkropalla, sain koiran kiertämään hyvin siivekkeen. Nelosella tökkäys takaakiertoon ja vitosella pakkovalssi. Kokeiltiin myös ohjauspuolen vaihtoa persjätöllä nelosella. Tässä mun ajoitus oli helposti pielessä eikä tässäkään välttämättä kropallani kertonut kunnolla koiralle kummalta puolen este tuli suorittaa. Vitonen tvistillä tai saksalaisella.

Toisella kierroksella ehdittiin sitten tehdä kaikki loput radan pätkät. Ekana mustat pallot. Saralle päällejuoksut on vaikeita. Se ei lukitse estettä ellen kunnolla merkkaa sitä ja pysyn riittävän kauan esteen takana. Tässäkin se kropalla näyttäminen jäi helposti väliin. Myös kolmosen päällejuoksun jälkeen kroppa-avut jäi helposti tekemättä, jolloin koira meni väärään päähän putkea.

Valkeilla neliöillä kokeilin ohjata puomin jälkeisen radan eri puolilta. Puomin alapuolelta ohjaten vein koiran kutosputkeen pakkovalssilla, jonka jälkeen Sara kääntyi tosi tiiviisti oikeaan suuntaan. Puomin yläpuolelta ohjaten kävin hakemassa koiran kolmosputkelta, jolloin sain sulavamman liikkeen kohti seuraavaa putkea ja käännttyä puomin toiselle puolen vastaanottamaan koiraa. Mustilla neliöillä aloitin pakkovalssilla kakkosella, jonka jälkeen koiralla oli suora linja neloselle asti. Nelosen jälkeen persjötällä sitten kääntö takaakiertoon vitoselle.


Sunnuntaina tehtiin puolin ja toisin hyväntekeväisyyttä olemalla harjoituskoirakoina agikoulutusohjaajakurssilla. Nää on aina hyviä, opettavia tapahtumia. RINNAN kanssa keskityttiiin erilaisiin ohjausksiin. Kaikissa oli keskeistän mun ohjauksen oikeampi ajoitus. Olen usein myöhässä :p Lisäksi mun huono yläkroppaohjaus tuli ilmi näissäkin. Pitäisi myös opetella Rinnan kanssa enempi pommiesteiden ohittamista. 

SARA pääsi enemmänkin opettelemaan yksittäisiä esteitä, mitä tulee aivan liian harvoin tehtyä. Pussissa keskityttiin pää alhaalla menoon. Nytkin kokeiltiin lelua narussa. Saralle pitäisi ensin opettaa kohdentaminen leluun ennen kuin tämä voisi toimia. Sara lähtee helposti vain liikkeeseen mukaan kohdistamatta mihinkään tai se ottaa narusta kiinni lelun sijaan. Ideaksi heitettiin myös länkien käyttä rytmittämässä pussiin menoa. Pitää kokeilla. Putkilla tehtiin pimeitä kulmia ja irtoamista kaempaan päähän. Ne oli ok. 

Okseria tehtiin erikseen, sillä se on huonomman hyppytekniikan omaavalle Saralle vaikea. Eikä auta yhtään, että okseria ja hyppytekniikkaa treenataan liian harvoin. Yhdellä hypyllä katsastettiin myös takaakiertoa sekä niistoa. Näissä Sara hyppää myös huonosti. Se hyppää helposti ristiin ja kääntyy vasta alastullessaan eikä käännä jo ponnistaessaan. Näitä en ole hirveästi treenannutkaan vaan olen vain pyrkinyt käyttämään niiston sijasta muuta ohjausta Saran kanssa. Voisihan sitä vielä niistoakin koiralle opettaa.

Lopuksi tehtiin vielä keppejä ja puomia. Kepeillä tehtiin sivuttaisetäisyyttä ja avo- ja umpikulmista kepeille menoa. Oli ok. Puomilla tehtiin siinäkin sivuttaisetäisyyden otta sekä taakse jättäytymistä. Koira haki kyllä alastulon kontaktille, mutta vauhti hiipuu. Treeniä tähänkin.

3 kommenttia: