torstai 8. toukokuuta 2014

Aksoja lähinnä

Maanantaina RINNA pääsi pitkästä aikaa aksatreeneihinsä. Rinna oli tosi kiva!


Teemana oli kisat. Rata juostiin kahteen kertaan ja sen jälkeen työstettiin ongelmakohtia. Kakkoselle otin koiran niistolla. Näitä en ole paljoa käyttänyt, sillä ne ei oikein ole Saralle sopinut, mutta Rinnalle tuntui sopivan hyvin. Eniten työstöä vaati puomilta putkeen vienti. Pelkäsin väärää putkipäätä niin paljon, että pidin rintamasuuntaa helposti kohti vikoja hyppyjä, jolloin Rin suuntasi sinne. Mun pitää muistaa pitää rintamasuunta kohti seuraavaa estettä. Eikä se koira sinne väärään päähän kuulemma mene, mutta Rinna meni :p Saatiin kuitenkin sujumaan. Hyppykulma oli koiralle vaikea. Otettiinkin apurima avuksi.

---

Tiistaina oli eskarihuippiksen pitämättä jäänyt kerta. Kouluttajana oli Nina Manner. Jos Rin oli maanantaina tosi kiva, niin nyt se oli tositosi kiva! Ja päästiin muute Huippikseen ensi kaudellekin :)


Ekalla kierroksella päästiin koko rata läpi ja toisella kierroksella perehdyttiin erilaisiin ohjauksiin eri kohdissa. Mulla oli ongelmana vähän liika varmistelu. Rinna on kyllä irtoava, mutta ennen se on irronnut vääriin paikkoihin :p Nyt voin alkaa luottamaan siihen, että se lukee rataa samanlailla. Esimerkiksi koiran lähettäminen kauempaa kolmoselle takaakiertoon antoi aikaa mulle pinkoa ohjaamaan koiraa pituuden jälkeen oikeaan putkeen.

Ekalla kierroksella ohjasiin neljäntoista niitolla ja viidentoista takaaleikaten. Nekin toimi hyvin, mutta toisella kierroksella kokeiltiin toisia ohjauksia. Neljälletoista pakkovalssi ja jaakotus ja sitten viidelletoista valssaus. Sujui nämäkin, kunhan vain valssasin riittävän ajoissa.

Katsottiin myös radan loppuosaa uusiksi. Jotta ehdin ajoissa kakskolmoselle, niin piti saada koira ajoissa ohjattua sitä edeltävään putkeen. Kakskolmosella kokeilin ensin flippiä ohjaten kuvassa vasemmalta puolen. Siinä sai juosta. Kokeilin sitten ohjata  kakskakkosen pakkovalssilla ja kakskolmosen oikealta puolen takaakierrolla. Oli helpompi.

---

Torstaina SARAKIN pääsi pitkästä aikaa viikkoaksoihinsa. Vähänlaisesti oli treenaajia paikalla, joten tehtiin pikkutreenejä. Ensimmäisessä keskityttiin pituuden jälkeiseen kääntymiseen. Näissä Sara helposti kääntyy joko jo välistä tai sitten se kiitää liian pitkälle. Nyt valssilla en saanut koiraa kääntymään tarpeeksi tiukasti, mutta vekkaus yhdistettynä valssiin oli toimiva. 

Niistoja seuraavaksi. Saralle ne ei edelleenkään sovi. Se ei vaan kropallaan saa käännettyä itseään tarpeeksi tiukasti. Sille sopii paremmin siivekkeen kierto ässän mallisesti, joten pyritään niihin. 

Lisäksi puomilla työstettiin itsenäisyyttä ja pussilla muistuteltiin päätä alaspäin.

---

Tokoja tehtiin maanantaina HAU:n tokoissa. SARA osallistui paikallaanoloriviin tehden kahdesti pää maassa makuuta. Eka oli pariminuuttinen ja toinen makuu lipsahti lähemmäs kymmentä minuuttia. Aika ei näyttänyt olevan ongelmana. Jättötilanteita pitää treenata lisää. Nyt jouduin useasti käskyttämään koiraa laittamaan pään maahan. Lisäksi virittelyt pitää ottaa mukaan. Myös koiran luokse palatessa pää nousee herkästi. Eli nekin treeniin. Viereistä koiraa käytiin välillä ojentamassa. Ekalla kertaa Sas nosti päätään, toisella ei enää. Häiriöitäkin pitää treenata kuitenkin lisää. Kävin välillä piilossa. Näitäkin pitää ottaa enempi.

RINNA työsti seuraamistaan. Palkkailin sitä nakilla suusta. Juoksussa koira pudottaa helposti kontaktin. Lisäksi jäävät on huonoja juoksusta. Edelleenkin mun ja koiran väliltä tuntuu puuttuvan se jokin yhteys, joka näkyy etenkin siinä seuraamisessa :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti