keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Tokot, fyssari ja aksa

Maanantaina oli ensin ATD:n SM-joukkueen treenit. SARA teki vain seuraamista ja sitäkin vain muutaman askeleen pätkissä. Keskityttiin nyt ongelmakohtiin eli edistämiseen, askeleiden ja käännösten vinoihin perusasentoihin sekä ikuisuusprojekti ääntelyyn. Muutaman askeleen seuraamiset ja useat pysähtymiset sai koiran korjaamaan paikkaa paremmaksi. Näitä enempi. Vinoihin perusasenoihin auttoi käskyllä muistutus juuri ennen perusasentoon istumista. Äänistä keskeytettiin toiminta. Tähän vain nyt (taas) sitkeyttä mulle.

Loppuun tehtiin paikallaanolot. Piilo oli vinossa. Makuussa käväsin vain piilossa ja sitten keskityin liikkumaan ympäriinsä siinä suhteessa missä pää pysyi vielä maassa suorassa. Etupalkan kanssa pää pysyi paremmin. Istuminen oli nyt hyvä. Istutettiin koiria muutaman minuutin verran.

Sitten oli Heidi Pesosen koulutus. RINNAN aiheeksi otin liian kiihdyttävän ohjatun noudon. Tähän mustavalkoisuutta ja kuuntelua niinkuin kaikkiin muihinkin Rinnan kanssa tekemisiin. Rinnan tulee nyt pitää kontaktia kapuloiden viennin ajan. Se oli alkuun vaikeaa, ihan vain maininta ohjatusta noudosta liikkurin suusta sai koitan tiputtamaan kontaktin. Kun kontakti pysyi, niin meno merkille oli hiljainen. Merkillä sitten kuuntelutreeniä, nyt tehtiin kaukoja. Voisi kokeilla myös esimerkiksi leluhäiriöitä. Kun koira joutui keskittymään kuunteluun, sen äänet noutoon lähtiessä pieneni. Mun pitää (yrittää) lukea koiraa tarkasti milloin se on oikeasti luopunut kapuloista, jolloin sen voi lähettää noutoon. Rinna nimittäin pysyy toteuttamaan muitakin käskyjä, vaikka se on kiinni kapuloissa. Vaikeaa on koiran lukeminen, etenkin Rinnan.

Kaukoja Rinna sai tehdä taustahäiriöllä. Äänet oli ok, mutta liikkuminen koiran takana oli vaikeampi. Tähänkin mustavalkoisuutta. Häiriöistä huolimatta koiran tulee suorittaa liike oikein. Sen pitää sulkea häiriöt pois. Eli ei kaksoiskäskyjä ja tekniikka kunnolla.

Loppuun tehtiiin ympyrässä sivulla maahanmenoja ja takaisin sivulle nousuja. Näissä Rinna ei kuunnellut muita, eikä jokusen kerran kuullut mun sivullekäskyäkään. Näitäkin lisää.

---

Tiistaina isommat pääsi pitkästä aikaa Petran fyssaroitaviksi. SARAA ei olekaan käsitelty sterkkauksen jälkeen. Se oli hoitovälistä huolimatta ihan hyvässä kunnossa. Tukkoisuutta oli vähän keskiselässä sekä si-alueella.

RINNALLA oli enempi jumeja. Eniten hoitoa vaati lapa-alueet, etenkin epäkaslihaksissa oikealla puolen (tokopuoli). Kropan kääntyminen lähtee koiralle jo kallosta (oikelle, tokopuoli). Kallo saikin kraniosakraarikäsittelyä. Rinnan sisäelimet saivat myöskin kyytiä :p

Illalla DOO pääsi Sporttikselle. Aiheena oli alla oleva rata (kutosena kuvasta poiketen pussi), josta Dotille tehtiin omanlainen treeni. Rimat pidettiin toki matalina. Doo on aika pätevä aksapentu! Aika vähän sen kanssa on varsinaista aksaa tehty, mutta sitäkin enempi tarjontajuttuja. Se haki hyvin hypyille ja putkiin eikä roikkunut kädessä kiinni, vaikka mulla on namit kädessä.


Doo teki putkien loppusuoraa 9.-11. sekä parin hypyn ja putken yhdistelmiä: hypyt 2. ja 3. ja putkeen nelosen väärään päähän sekä hypyt. 8. ja 3. ja sama putki. Sitten 2. hyppy takaakierrolla (molemmin päin), josta putkeen 11. Valsseja tehtiin kahdella hypyllä: 8. ja 2. sekä 8. ja 3.

Lisäksi Doo teki päällejuoksuja (en osannut), persjättöjä (Dot osasi) sekä pussia helmaa kohottaen. Lopuksi yritin leikittää pentua, muttei sitä oikein kiinnostanut. Olisi pitänyt tehdä leikitys jo alussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti