maanantai 29. kesäkuuta 2015

Hakua, tokoa ja lampaita

Kahdeksan vuotta vanha nenä. Kuva: Tiina Karhula.


Keskiviikkona Saran synttäripäivänä (se täytti jo 8v.!) RINNA pääsi treenaamaan pitkästä aikaa hakua. Viime treeneistä taitaa olla vuosi aikaa. Paikkana oli Juvanmalmi ja alue n. 100 metriä pitkä, toiselta sivulta se oli n. 50 m syvä, toiselta vajaa. Rinnalle otettiin ensin muistutuksena yksi maalimies näkyvillä. Sille se sai availla ääntään. Rin muisti homman hyvin. Tämän jälkeen jatkettiin oikeastaan siitä, mihin on viimeksi jääty. Seuraavat viisi maalimiestä oli valmiina piilossa perällä. Aluksi koirassa oli liikaa intoa. Se räksytti keskilinjalla ja karkaili lähetyksissä. Hallinta rakoili muutenkin. Loppua kohden toiminta alkoi siistiytymään. Pistotkin suoreni ja haukku lähti varmemmin. Rinnan käytös maalimiehilläkin oli paikoin rumaa. Se talloi maalimiehiä ja räksytti liian lähellä.


Lauantaina treenattiin Tiinan kanssa vähän tokoa. SARA teki uutta ruutua kokonaisena liikkeenä. Yllättävän kivasti meni se merkitön merkkikin. Suuntakäskyjä treenattiin erikseen. Ne on vielä tosi kesken. Uutta kiertohyppynoutoliikettä varten tehtiin noutoja koiran, kapulan ja minun ollessa liikkeen asetelmissa. Tähän pitää ajaa sisään uusia käskyjä. Lisäksi tehtiin seuraamista ja siinä oikeampaa paikkaa sekä kaukoja.

DOT teki muutaman noudon, josta palkkasin koiraa vauhdista. Eka oli hyvä, toisessa jouduin hetsaamaan enempi, että kapula oli tarpeeksi kiinnostava ja vika oli taas hyvä. Ruutua tehtiin sekä valmiilla lelulla että tyhjään ruutuun lelua palkaksi heittäen. Lisäksi tehtiin vähän seuraamista.

Sunnuntaina DOT näki ekaa kertaa lampaita Päivillä. Sitä kiinnosti ne, muttei se kuitenkaan syönyt niitä. Se on hyvä lähtökohta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti