tiistai 23. kesäkuuta 2015

Maanantait

Viime viikon maanantaina oli DOTILLA Hannan tokokurssia. Tehtiin pitkästä aikaa ruutua. Talvella penska sai juosta ruutuun namialustalle, nyt vaihdettiin leluksi. Doo juoksi sille yhtä hyvin. Paristi ruudussa ei ollut lelua valmiina vaan se heitettiin koiran tullessa ruutuun. Jatketaan tällä.

Ehdittiin katsastaa myös seuraamista. Dotin seuraaminen on rakennettu pääasiassa tarjonnan kautta ja nyt siihen on saatu kivasti ilmettäkin. Kestoahan ei vielä juuri ole vielä. Askeleet vasempaan onnistuu sekä vasempaan käännös jotenkin. Oikeaan käännöstä pitää työstää enempi. Peruutusta aletaan rakentamaan vähitellen. Perusasennot onnistuu lievästi vinoista asennoista. Katsekontaktia perusasennossa tehtiin häiriöllä. Penska pysyi kyllä hyvin asennossaan, mutta katse lähti helposti harhailemaan.

Tämän viikon maanantaina oli ensin Ansun koulutus, jossa mietittiin merkitöntä merkkiä. Miten se opetetaan ja mitä ongelmia kohdataan. SARALLE on aikoinaan opetettu eteenemeno ja se oli vielä hyvässä muistissa. Koira osasi vihjeestä suunnata katseen eteen ja lähteä (liiankin?) vauhdikkaasti eteen. Seis-käskyllä se valahti usein maahan eli kuuntelutreeniä tähän. Samoin haluan vahvistaa ajatusta katseen suuntaamisesta eteenpäin. Lisäksi pitää korjauksia varten opettaa koira siirtymään askel kerrallaan kumpaankin sivusuuntaan sekä eteenpäin. Nykyisillä suuntakäskyillä koira säntää liikkeelle liian vauhdikkaasti. Ehditiin vielä katsasmaan seuraamista. Sara on hiljentynyt hyvin palkasta luopumisen kautta. Nyt tehtiin kaavio liikkuroituna ilman ääntä.

Sitten oli Pipsan kurssia. DOT pääsi sijaistamaan Rinnaa. Leikitin Dotin ennen omaa vuoroa ja se iski leluun kiinni jo ennen kuin ehdin sitä edes käteen ottaa! Dotin leikkiminen on siirtynyt uudelle tasolle. Voin haastaa sitä ja se vaan iskee leluun kiinni innokkaammin. Lelua voi myös käyttää jo jonkin verran treeneissä palkkana. Kaiken kaikkiaan joudun Dotin kanssa olemaan itse aktiivisempi kuin ennen koirien kanssa. Doo kaipaa välillä innostusta ottaakseen asioita omakseen.

Treenivuorolla katsastettiin noutoa, jossa ollaan painittu kapulan otto ja pitoharjoitusten kanssa. Doo kyllä kanniskelee paljon kaikkea, mutta noutokapulaa ei. Kapulaa heittäessä Doo kyllä säntää perään, muttei ota kapulaa suuhunsa. Se vaati vaan vähän ärsyttämistä eli kapulan heittelyä ja potkimista, niin Dookin nappasi kapulan suuhunsa eikä vaihtanut sitä leluun tai edes toiseen kapulaan. Kapulan kanssa rallatellessa se lähti pureskelemaan kapulaa, joten pidetään rallihetken lyhyinä. Doo leikki kapulalla mielellään vetoleikkejä, joten niillä jatketaan. Toinen, mikä on myyty Doolle väärin, on kohteen kiertäminen. Tämä on poimittu tarjoamisesta, mutta vauhtia en ole siten liikeeseen saanut. Nyt käytetiin lelua kierrettävän siivekkeen takana ja vauhtikin tuli mukaan.

Vikana oli paikallaanolotreenit. SARA teki ensin istumisen, jossa käytin namikasaa pitämään koiraa asennossaan minun ollessa vinosti piilossa. Oli hyvä. Makuu tehtiin kahteen kertaan. Ensin olin piilossa koiran etupuolella, sitten takana. Pään maahanlaitto oli Saralle nyt paineistavaa. Se onnistuu temppuna hyvin, mutta paikkamakuurivissä ei. Nyt kummallakin kertaa koira lipoi käskyn saatuaan huuliaan eikä laittanut päätä maahan ennen kuin toisella käskyllä. Makuut se suoritti muuten hyvin.

DOT teki myöskin makuun ja istumisen. Makuussa olin välillä piilossa. Istuminen tehtiin ekaa kertaa rivissä. Viereinen koira lähti ja palloja lenteli. Onnistui kuitenkin, kun olin lähellä ja palkkasin tiheään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti