torstai 22. marraskuuta 2018

Dot avoon

No ei nyt ihan vielä, mutta tilannekatsaus treenattavaa varten DOTIN avoimen luokan liikkeitä varten tokossa.

Paikallaan istumista ei olla hirveästi treenattu, ei kokonaista aikaa, ei matkaa eikä näkösuojaa. Kaikkea treenataan, mutta vielä erikseen. Koiran taaksekävelyä on treenattu ja pääosin Doo pitää tassunsa hyvin paikoillaan.

Seuraaminen on aikamoista. Siinä riittää paljon treenattavaa, on korjattavaa ja viilattavaa. Dot on usein väärässä mielentilassa seuraamista ajatellen. Se ääntelee, edistää ja poikittaa. Etenkin juokseminen on hyvin paljon Doon mielentilaa nostattavaa, joten sitä pitää tasoitella paljon. Peruuttaminen on kunnossa. Jäävät seuruun ohella on mielentilasta riippuvaisia. Istuminen on Doon varmin ja paras liike. Maahanmenokin onnistuu useinmiten. Liian korkeassa vireessä koira jää joko kokonaan istumaan tai sitten vähintäänkin jättää kyynärät ylös. Lisäksi poikittava seuraaminen poikii vinoja asentoja. Seisomaan jäänti on vielä hyvin keskeneräinen liike.

Luoksetulossa, hypyssä ja kaukoissa ei suuria muutoksia tule alokasluokan jälkeen. Tokikin, kun kaukot on jo alokaspohjalla aika raa'at, niin ei ne paremmaksi muutu matkaa kasvattamalla. Eli ihan perusteita saapi jumpata ja siten tehdä kaukoista siivommat. 

Noutaminen on Dotilla aika valmis liike. Osasia toki kannattaa vielä vahvistaa. Kartion kiertäminenkin onnistuu, mutta kierrettävän kohteen hakemista eri ympäristöissä pitää vielä treenata. Ruutu on ehkä keskeneräisin liike. Doo tarttee aina ruudun näytön ennen suoritusta. Sen jälkeen koira juoksee hyvin ruutuun. Ilman näyttöä koira sekoittaa ruudun helposti merkin kiertoon. Ruudun loppuvaiheita ei olla treenattu lainkaan.

Eli onhan tässä vielä treenattavaa. Tarttis tehdä ihan treenisuunnitelma! Liikevälit ja sosiaalinen palkka toimii hyvin. Dotia on helppo nostattaa liikkeiden välillä tarvittaessa. Harmi vaan, että useammin kaipaisin koiralta vireenlaskua. Sitä ei ole helppo aikaansaada.

Dotista on tullut taas juoksujen myötä mukavampi. Ennen juoksuja se on aina hyvinkin äkäinen. Äkäisyys kohdistuu etenkin muita koiria kohtaan ja ylipäätään vahtiminen korostuu. Nyt juoksujen myötä koirasta on taas tullut oikea herranterttu, joka tykkää läheisyydestä <3 Vahtimista tapahtuu edelleen, mutta koira luopuu kohteista helposti. Vinkuminen juoksujen aikana on lisääntynyt. Vinkuminen lähinnä kielii kierrosten noususta. Vinkumista aiheuttaa esimerkiksi kiihdyttävät pakenevat kohteet tai ruoka-aika :p Dotin ailahtelevainen luonne on niin erilainen kuin Saran ja Rinnan tasainen luonne, mihin ei hormonit vaikuttaneet lainkaan. Saattaa olla, että Dotistakin tehdään sterkalla tasapaksumpi luonne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti