tiistai 6. marraskuuta 2018

Seurakoiria

Viikonloppu asuttiin Ojangossa. HSKH järjesti viikonlopun aikana yhteensä neljä tokokoetta ja yhden rallykokeen. Lauantaiaamun tokokoe oli seuranmestaruuskoe, samoin sunnuntain rallykoe. Lauantaina kisattiin tokossa ja sunnuntaina rallyssä. Sara osallistui lauantaiaamun tokokokeeseen ja Rinna ja Dot oli illan kokeessa. Rallyssä kisasi Sara ja Rinna. Yhteen viikonloppuun kun menee viisi koetta, niin ei muuten paljoa enää jännitä!


 
SARAN tokokoe oli oikea hyvänmielen koe. Koira teki hyvällä mielellä juuri niin kuin se osaa ja kykenee. Osan asioista se voisi oppia paremmin, osa on taas niin pinttynyttä tapaa, että sitä on vaikea enää muuttaa. Osaa taas koira ei ehkä kykene enää tekemään. Esimerkiksi luoksetulon stopit valuu vaan ja koira taitaa olla niin rutinoitunut valuviin stoppeihin, että käytöstä on enää hankala muuttaa. Kaukoja taas en ole saanut enää puhtaiksi enkä tiedä onko se vain fyysisisti jo vanhalle koiralle vaikeaa suorittaa. Kiertonouto taas on vielä niin hataralla pohjalla, että siinä varmasti lisätreenaileminen vielä auttaisi. Sarppa kuitenkin taitaa taas jäädä tokossa eläkkeelle. Hyvään mieleen on hyvä lopettaa :) Sarppa myös piristi tällä kertaa suoritustaan tulemalla ruudusta oikealle puolelle seuraamaan :p Pisteitä kertyi kuitenkin kakkostuloksen verran, 248,5, mikä oli luokan paras tulos, 1./5. ja samalla Sarasta tuli siis tokon seuramestari! 
Rinnan ja Dotin ilmotin tarkotuksella iltakokeeseen. Toiveena oli saada sopivasti väsyneitä koiria koekehiin. Rinna suhteen onnistuinkin. Ennen kokeen alkua ehdin touhuta koiran kanssa ja se vaikutti olevan hyvällä mielellä. 

Rinnan hyvästä mielestä kertoo jatkuva kyljys-tempun tarjoaminen.RINNAN kanssa kehässä oli yllättävän kivaa. Sain sen pidettyä aika hyvässä paketissa. Pysyin auttamaan koiraa vireensä kanssa pienellä vaivalla. Esimerkiksi tunnarissa jäin etuviistoon koirasta nähden kapuloiden viennin ajaksi, jolloin koira piti kontaktia minuun välillä eikä nostattanut itseään kapuloiden viennistä. Tästä tuli toki tuomarilta miinusta, mutta ilman tätä pisteitä olisi mennyt enemmän. Ennen seuruuta rauhottelin koiraa silityksin. Se ei auttanut niin hyvin kuin olisin toivonut, mutta itse seuraamiseen olen tyytyväinen. Alussa Rin oli väärässä tilassa. Se äänteli eikä pitänyt kontaktia. Kuitenkin parin käännöksen jälkeen seuraaminen parani ihan miellyttäväksi. Käytin seuraamista myös liikkeiden väleissä, jolloin pysyin pakottamaan pysähdyksillä koiraa pakettiin. Se ei kuitenkaan auttanut zetassa, jossa Rinna jää kiinni zetan kulmamerkkeihin. Eikä asiaa helpottanut liikkeen aloitus ruutua kohden. Vaikka koira ei seuraamisessa ollutkaan mukana, niin nyt se kuunteli kuitenkin kaikki asennot oikein. Ihan rehellistä osaamattomuuttakin Rinnalla vielä on EVL:n liikkeissä. Nyt kiertonouto nollattiin koiran ohitettua paluussa esteen. Liikkeen osiot ei ole Rinnalle vielä täysin selvät. Kaukot on myös liike, jota ei vain ole koiralle opetettu loppuun asti. Rimpan kupliva mieli pysyi kasassa aika kivasti viimeiseen liikkeeseen asti. Ohjatussa noudossa koira sitten räjähti, mikä ei treenienkään perusteella yllätä. Ohjattu nouto on Rinnalle vaikea liike. Se nostaa kovat kierrokset kapuloiden viennistä ja nytkin nyki sivulla liikkurin viedessä kapuloita. Käskyllä se sitten lähti haukahtaen matkaan ja juoksi suoraan merkin läpi kohti keskimmäistä kapulaa. Lisäkäskyillä sain sen pysähtymään ja takaisin merkin alueelle, mutten saanut koiraa enää vaihtamaan kapulasta toiseen. Kaiken kaikkiaan pisteet riitti juuri ja juuri tulokseen asti, 193 p. eli EVL3 ja sijoitus 2./3. Tästä on hyvä jatkaa. Yllätän itseni odottamalla jo seuraavaa koitosta Rinnan kanssa :p


Alokas alkoi heti EVL:n jälkeen enkä ehtinyt pohjustaa kehäänmenoa DOTILLE riittävästi. Se olikin parin ekan liikkeen aikana jossain korkealla. Seuraaminen ja liikkeestä maahanmeno oli huonoja. Sitten koira alkoi tasaantui ja suoriutui lopuista liikkeistä ihan hyvin. Dotinkin kanssa oli kehässä ihan hyvä olla. Koira oli koko ajan mun kanssa tekemässä asioita yhdessä. Dot on kiva, kun se rehellisesti palkkautuu sosiaalisesta palkasta. Sitä onkin Doolle opetettu koko ikä. Dotin pisteet riitti ykköstulokseen, 170 p. ja sijoitus 5./9. Seuraavaksi kohti siis avointa luokkaa.Rallyt alkoi aamulla mestarilla. Olen vihdoin keksinyt oikean tavan mennä SARAN kanssa kehään. Se tarkoittaa treenaamista ennen suoritusta ja treenin lomassa kehäänmenoa.
Mestariluokan rata oli pääasiassa ihan kiva. Vaikeimmat kyltit oli lopussa ja siihenhän se sitten taas kaatuikin. Aloin panikoimaan radan loppupäässä sillä seurauksella, että koira vaihtoi puolta oikealta vasemmalle ihan peruskäännöksessä kyltillä 12. Uusittin tämä. Onneksi muuten rata meni hyvin eikä muita virheitä tehty. Tulos oli 97 p. ja sijoitus 1./27. ja seuramestaruus Saralle rallystäkin!
RINNA tuntui hyvältä ennen kehäänmenoa. Suoritus oli kuitenkin huonoin Rinnan avoimen luokan suorituksista. Se ei keskittynyt. Olin mennä suorittamaan jo koiraa liian aikaisin ja siinä taisi oma valmistautuminen hajota. Rallyvirheitä ei kuitenkaan tapahtunut ja pisteitä jäi täydet 100! Sillä sijoituksena oli 1./24. ja avoimen luokan seuramestaruus! Samalla myös koulari RTK2.

Aikamoinen viikonloppu siis. Selkeesti pysyin itse kasassa hyvin, kun en ehtinyt ajattelemaan turhia vaan jouduin keskittymään hetkeen. Onneksi on kolme koiraa :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti