perjantai 13. syyskuuta 2019

Rimpan reenejä

Vepekausi päättyi. Yhdessä kaudessa tuntui tulevan hyvä katsaus lajista. Ryhmämme kun kuuluu eri tasoisia koirakoita aloittelijoista Suomen mestariin! On treenattu kaikkien luokkien liikkeitä sekä myöskin virolaisia. Hauska laji.

Kauden jälkeen RINNAN muuvit on hyvällä mallilla. Veneestä hyppy on sujunut ongelmitta paitsi silloin, kun olin itse veneessä ja koiran piti uida rantaan. Ekalla yrittämällä koira jäi uimaan veneen ympärille. Toistolla koira ui jo heti suotaviivaisesti rantaan. 

Hukkuvaa on tehty koematkalta. Siinä matka ei haittaa. Sen sijaan veneelle uinti ei koiralle aina ole selvää. Sekä veneen haussa ja viennissä on samaa ongelmaa. Rinna saattaa lähteä hyvin, mutta kääntyä takaisin rantaan ennen kuin on päätynyt veneelle asti riippumatta siitä olenko itse veneessä vai rannalla. Tässä ei tunnu olevan mitään kaavaa. Välillä koira ui ja suorittaa tehtävän hyvin, välillä ei. Alkuun en saanut koiraa käännytettyä, vaan se ui niin päätyttyään takaisin rantaan. Nyt olen onnistunut käännyttä koiran jo sen uidessa toiseen suuntaan. Kokeiltaneen vahvistella näitä talven aikaan ilman vettä ja veden kanssa uimalassa.

Jälkien suhteen on tehty teematreenejä. On keskitytty kulmiin ja harhoihin. Kulmat lähti sujumaan hyvin, kun tein kulmateemaa pellolla. Sen jälkeen koira on ollut hyvä kulmissa myös metsässä. Harhoja on tehty koirakkohäiriöillä. Ensin Rinnaa kiinnosti vieraan koirakon tekemät harhat, sittemmin sitä ei ole enää lainkaan kiinnostanut häiriöt. Viimeksi sai ajettavakseen jäljeen riistaiseen metsään. Riistan jälkiä oli, muttei tietoa niiden tuoreudesta. Rinnaa ei nyt kuitenkaan häiriintynyt niistä vaan puksutti jäljes täsmällisesti läpi.

Rinna on myös pari kertaa käynyt Emmi Lavikan tottiskoulutuksessa. Ollaan keskitytty seuraamiseen ja jääviin. Tällä hetkellä Rinnan tekninen osaaminen on huonoa. Sen kanssa on koko ikä treenattu mielentiloja tekniikan kustannuksella. Nykyisin Rinna on kuitenkin mieleltään treenitilanteissa ihan kiva, joten tekniset treenit on aloitettu. Seuraaminen on parantunut paljon siitä, mitä se on ollut. Edelleen mustavalkoisuus treeneissä on tärkeää, eli vääryydet korjataan ja hyvä kuitataan vähintäänkin kehuilla. Jäävissä on eniten työtä tekniikan suhteen. Ei riitä, että koira toteuttaa halutun asennon, vaan sen tulee toteuttaa se myös oikealla tekniikalla. Erikseen treenataan tekniikkaa. Pienin avuin asennot onnistuu jo seuruustakin, muttei juosten vielä. Sitä varten otetaan isommat avut käyttöön. Seisomisiin tiputetaan namppaa koiran jalkoihin ja koiran tulee luopua namista, kunnes saa vapautuksen. Jähmettää koiraa hyvin! Maahanmenoihin ajattelin ottaa avuksi maahanmenoalustan. Lisäksi tarkkuutta tekemisiin haetaan sanoilla, jotka ei tarkota mitään. Eli koiran pitää kuunnella, milloin käskyyn tulee reagoida ja milloin ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti