maanantai 9. marraskuuta 2009

Energistä agia


Ensimmäisellä radalla harjoiteltiin välistävetoa ja sylkkäriä. Välistäveto tehtiin kolmannen ja neljännen esteen välissä ja tämän jälkeen koira käännettiin sylkkärillä muurille. Radassa oli lisäksi mukana harvinaisemmat esteet lyhkäinen pituus ja pussi (a-rata). Pussiin laitettiin Saraa varten hihnassa oleva lelu ehkäisemään pää pystyssä juoksemista. Pahaksi onneksi Sa ei sitten radalla nähnyt muuta kuin sen lelun ja juoksi sinne suoraan hypyn ja pituuden kautta. Jätettiin pussi radasta (b-rata) ja suorituskin alkoi paranemaan. Mun piti mennä tarpeeksi kauas (kolmannen esteen luokse) ennen kuin kutsuin koiraa. Jos otin koiran matkaan aiemmin se jatkoi herkmmin vain suoraan. Vikalla suorituskerralla koiruus halusi tehdä hypyn sijasta pussin. Vaikkakin koira ohjautui väärälle esteelle, niin ei haittaa, sillä nyt se meni pussin hyvin pää alhaalla!Toisella radalla treenattiin ensin irtoamista (a-rata). Se tehtiin molemmmilta puolin ohjaen molempiin suuntiin. Saralla ei ole sen suhteen ongelmaa, kunhan vain muistan itse jatkaa omaa liikettäni loppuun asti. Irtoamisen jälkeen vaihdettiin ohjaajaan päin kääntöihin (b- ja c-radat). Nämäkin sujuu, kunhan vain muistan käyttää "Kiikii"-käskyä.Itsenäisesti:  • Keppejä. Tällä kertaa verkkoa oli vain yhdellä puolella keppien puoliväliin asti. Saralta sujui kepit yhtä hyvin sekä verkkopäästä aloitettuna että verkottomastakin päästä. Jokunen virhe sattui välillä sinne tänne. Hankalin kohta oli selkeästi kuitenkin verkottoman osan vika keppiväli. Sekin kuitenkin pääasiassa meni oikein.

  • Kontaktiesteitä (A ja puomi normaalikokoisina, keinu pienenä). Kontaktit sujui loistavasti keinulla ja puomilla. Molemmissa koiruus selkeästi alkoi jo tarjota asentoa. A:lla ongelmaa tuottaa liika vauhti, josta on välillä hankala pysähtyä kontaktille.


---


Kotona vielä sarjallinen kaukoja takapalkalla. Kaikki vaihdot n. 4 metristä. Muuten ihan hyvin, mutta s-i-s-vaihdoissa koira alkoi hiljalleen kääntymään palkkaa kohti. Otin osan palkasta itselleni ja näin palkan ollessa kahdessa suunnassa koiruus teki vaihdot kivasti. Nyt mahtuu sisälläkin treenailemaan, kun suurin osa huonekaluista ja muustakin tavarasta on jo uudessa osoitteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti