maanantai 9. marraskuuta 2009

Keskiviikon ja perjantain treenit


Keskiviikkoaamuna tokoiltiin lähiparkkiksella. Aloitettiin luoksetuloilla ja maahanpysäytyksillä. Ekalla kokeilin pelkkää käsimerkkiä. Sa ei reagoinut siihen mitenkään vaan läpijuoksuhan siitä tuli. Loput tehtiin tuplakäskyillä (käsimerkki + suullinen käsky) ja toistaiseksi mennään näin. Seuraavana koira sai työkseen rivillisen tunnarikapuloita. Suoritus oli muuten hyvä, mutta kapula putosi hipaisusta. Kapula on usein huonosti suussa. Sa ottaa sen vähän miten sattuu maasta ja usein korjaa tuodessaan. Voisi varmaan koittaa naksutella oikeammasta (keskemmältä) kohdasta ottamista. Seuraamista varten levittelin leluja kentälle häiriöksi. Pari kertaa jouduin alkuun huomauttamaan kontaktista, sen jälkeen siihen ei tarvinnut enää puuttua. Palkaksi koiruus sai lelun joko kainalosta tai taskusta. Maassa olevilla ei leikitty. Ruutu tehtiin tällä kertaa nauhan kanssa. Sa hahmottaa ruudun paremmin nauhallisena. Ekat tehtiin ilman alustaa. Ne oli aika hyviä. Sitten alustalla, jotka oli täydellisiä. Lopuksi vielä auton kiertoja ja väliin maahanmenoja. Tuplakäskyillä edelleen ja maahanmenot oli teräviä!


---


Perjantaina aamulla pyöräiltiin Viilarille. Siellä otettiin ensimmäisenä kiertojen kanssa maahanpysäytyksiä tuplakäskyillä. Koiruus meni kyllä maahan, mutta meno voisi olla terävämpääkin. Nyt kuitenkin palkkasin vielä vahvistuksena kaikista. Takapalkkaakin voisi kokeilla. Vikana pelkällä käsimerkillä ja se toimi nyt yhtä hyvin kuin tuplakäskykin. Ruutuja tehtiin sekä alustalla että ilman. Alkuun tehtiin ilman alustaa. Koira voisi kyllä hakeutua syvemmälle ruutuun. Sitten otettiin alustan kanssa. Ne oli toki hyviä. Loppuun vielä yksi ilman alustaa, joka oli loistokas. Sitten vielä keinulautaa. Tällä kertaa Sa ei hidastellut ollenkaan. Noin matalalla laudalla ei ole väliä, mutta suuremmalla lienee suotavaa hidastaa keinun heilahtaessa. Alkuun 2on2off-asento oli vino, koira kun kääntyi minuun päin tekemään sen (en ehdi juosta koiran edelle…). Korjasin ja asennot suoristui. Ekaa kertaa Sar tarjosi nyt itse asentoa lopussa!

---


Kotona ollaan treenailtu parempaa tunnariotetta. Alkuun koitin naksutellen, mutta ainoa, missä Sa otti huomioon kapulankin oli sen käyttäminen kosketusalustana. En kuitenkaan halunnut vahvistaa tassujen käyttöä tunnarin kanssa, joten vaihdettiin suunnitelmaa. Nyt olen pitänyt kapulan molemmista päistä kiinni. Alkuun kapula oli korkeammalla, nyt se on ollut maassa. Edelleen estän käsin väärästä kohtaa (kapulan päistä) noston. Näitä voisi silloin tällöin tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti