tiistai 14. kesäkuuta 2011

Rinnan tokot & agit


Maanantaina oli vika kerta RINNAN EKK.n tokokurssia. Vettä satoi koko päivän. Tunnin ajaksi se kuitenkin taukosi, vähän vaan tihkutti lopuksi. Tällä kertaa oltiin eri ryhmässä. Muita koirakoita oli kaksi. Alkuun otettiin luoksepäästettävyys ja paikkamakuu. Luoksepäästettävyydessä jätin namiavun pois ja pidin pennun paikoillaan "Odota"-käsky(i)llä. Makuun aikana kävin useasti piilossa ja palkkasin välillä. Oikein hyväilmeistä!


Noutamista katsastettiin. Rinna pitää kapulaa hyvin. Kapula ei pyöri suussa eikä pentu pureskele sitä. Rin alkaa tietämään jo luovutusasennon. Se on alkanut nyt myös nostamaan päätään eteentullessa. Välillä kuitenkin edelleen päätä nostaessa kapula tippuu takahampaille. Treeniä vielä siis. Vauhtinoutoa otettiin pitkästä aikaa. Kapulaa heittäessä penne nousi seisomaan. Seuruutin sitä vähän ennen kuin päästin noutamaan. Olisi pitänyt vaan itte hakea kapula pois, sillä saalistukseksi meni kuitenkin.


Kaukojakin näytettiin. Ihan vaiheessahan ne on vielä. Heidi huomasi pennun menevän lyttyyn joissain vaihdoissa. Näihin voisi kiinnittää huomiota, sillä asennon vaihto ja siinä pysyminen saattaisi olla helpompaa koiralle, jos se olisi hieman pidempänä. Loppuun otettiin vielä hyppyä. Rinnalle alo-hyppy käskytettynä. Hieno suoritus, mutta pentu hieman nykii hyppylupaa odottaessa ja kyttää estettä mun makuun liikaa. Lisäksi tehtiin omaksi iloksi askelsiirtymiä ja käännöksiä paikallaan. Ne on hyvässä kunnossa, mutta varmuutta tarvitaan vielä toistojen myötä.


---


Tiistain ageissa heti alusta lähtien Rin-Tin tuntui olevan aivan liian korkeissa sfääreissä. Otin koiraa kunnolla haltuun koko treenien ajan ja se kannatti. Toki pari kertaa penne karkasi puomille ja putkeen, mutta muuten tuntui paremmin pysyvän käsissä. Rinna myös rauhottuu hyvin käskystä makaamaan tekemisten välillä. Ensialkuun katsastettiin puomin tilanne. Rinna ei meinannut malttaa mennä makuulle ennen puomia vaan sillä oli kamala kiire suorittamaan estettä. Saatiin kuitenkin onnistuneitakin lähtöjä. Rin tekee hyvin suoran asennon oikeaan paikkaan puomin lopussa, kun olen takana. Jos juoksen ohi, se pysähtyy liian myöhään (kaikki tassut hiekalla), mutta hei, pysähtyy kuitenkin ;) Puomin ylösmenon opettamisesta oli taas puhetta. Kehikonhan voi tehdä niinkin yksinkertaisesti kuin teippaamalla sen! Verkkokeppejäkin mentiin. Niissä voisi alkaa jo vähentämään verkkoja.


Ohjausharjoituksena jatkettiin välistävedoilla. Saatiin tällä kertaa onnistuneitakin suorituksia! Avainasemassa näissä oli käyttää koiran nimeä välistävedossa. Loppuun tehtiin pieni ratakin:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti