sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Tekniikkatreenejä ja juhannusjuhlia


Torstaina käytiin lyhkäseen Purinalla.


SARALLE: • Hyppytekniikkana viiden valeokserin perussarja. Viisi toistoa. Ekalla lähetyksellä seisoin koiran takana, sitten sarjan sivulla molemmin puolin ja vielä kävelin sarjan sivulla molemmin puolin. Ekasta kävelystä Sas otti sen verran häiriötä, että kolautti rimaa. Muuten mun silmään oikein nättiä hyppelyä :)

 • Puomilla halusin koiralle nopeampaa 2on2offiin hakeutumista minun jäädessä taakse. Sitä ensin sainkin. Vapautin koiran heti, kun se oli päässyt 2on2offiin ja heitin palloa eteen palkaksi. Sitten meno taas hidastui. Sara menee hyvällä vauhdilla tasanteen loppuun asti, mutta sitten pudottaa vauhdin raville. Tehtiin pelkkää 2on2offiin hakeutumista etupalkan voimin. Näissä koira haki hyvät suorat asennot minun sijainnista välittämättä. Tarvii edelleen paljon vahvista oikeaa paikkaa.

 • Kepeilläkin haettiin itsenäisyyttä ja vauhtia. Itse jäin paikoilleni seisomaan keppien alkuun ja koira sai itse pujotella loppuun asti. Ensin pari toistoa pallon odottaessa keppirivin päässä. Sitten ilman sitä ja edelleen hyvin se meni. Lopuksi vielä kunnon hetsaus ja vedätys. Sara pujotteli silti joka välin :)

 • Otettiin pitkästä aikaa keinuakin muutama toisto. Eka oli h i d a s. Vika oli jo ihan ok suoritus. Tässäkin uskon vauhtia tulevan lisää, kunhan koira vaan oppii paremmin 2on2offin.


RINNALLE: • Hyppytekniikkana perussarja tavallisilla hypyillä (rimat jalaksilla). Ekalla kerralla pentu hyppäsi kaksi vikaa hyppyä kerralla. Sama toisella kertaa. Kolmannella laitoin lelun vikan esteen alle. Neljännellä pentu hyppäsi joka väliin, mutta rytmitys hajosi. Viidennellä se hyppäsi taas viimeiset hypyt kerrallaan. Kuudennella laitoin taas lelun vikan esteen alle. Seittemännellä se hyppäsi taas vikat hypyt kerrallaan. Kahdeksannella otin vikan riman pois eli hyppyjä oli vain neljä. Se oli hyvä.

 • Puomia muutama kerta sekä ohijuoksuna että taakse jättäytyen. Hyvin!


---


Sunnuntaina sitä samaa.


SARALLE: • Hyppytekniikkatreeninä kasvava sarja, rimat jalaksilla. Muuten ihan kivaa, mutta sarjan lopussa hyppykaaret ei olleet enää keskellä.

 • A:lla keskityttiin alastuloon. Laitoin kosketusalustan sen verran kauas alastulosta, että koira joutui siirtämään 2on2off-asentoaan eteenpäin. Alkuun Sa meni ensin entiseen 2on2offiin ja hetken odottelun jälkeen korjasi asentoaan, sitten koira alkoi suoraan menemään uuteen paikkaan. Nämä toimi minun kävellessä vieressä. Jos juoksin ohi, koira jäi entiseen asentoonsa. Jos taas jättäydyin taakse, koira meni kyllä kosketusalustalle, mutta kääntyi mua kohden eli ei ollut enää kontaktilla... En tiedä tästäkään. Etupäälle ystävällisempää kyllä, mutta ainakin nyt asennot oli niin venytettyjä, että koiran selkä oli notkollaan. Ehkä opetankin sille yhdellä tassulla kontaktiin koskettamisen? Tai ne juoksukontaktit?

 • Kepit oli verkotettuina. En jaksanut ottaa verkkoja pois vaan hyödynsin niitä. Otettiin itsenäistä aloitusvälin hakua vaikeimmasta kulmasta. Jäin keppien loppuun ja lähetin koiraan pujottelemaan. Ei vaan voinu mennä väärin verkkojen takia ;)

 • Puomia otettiin etuherkkunamipalkan (nakkia) kanssa. Edelleen Sas tiputti vauhdin raviin alastulolla, mutta nyt meni kuitenkin päämäärätietoisemmin 2on2offiin katse eteenpäin, vaikka jäinkin puomin alkuun. Jos jäin etupalkan luokse, Sara teki juoksukontaktin eli niihin käsky apuun.

 • Keinua otettiin pari toistoa etulpalkalla. Edelleen liian hidasta, mutta parempaa kuin torstaina :)


RINNALLE: • Hyppytekniikkatreeninä kasvava sarja, rimat jalaksilla. Nättiä menoa, mutta jos sijotuin muualle kuin koiran taakse, se hyppäsi vikat hypyt yhdellä kertaa.

 • Keinun alastulon alle oli laitettu iso pöytä (samaa pintamateriaalia keinun kanssa). Rin ei osannut tehdä pöydälle 2on2offia. Koska Rinna on eläväinen otus, niin se ehti tehdä keinua myös toiseen suuntaan. Maata vasten 2on2off sujui.

 • Keppejä tehtiin ensin verkotettuina. Otin avokulmaa sekä putken ja hypyn kautta kepeille menoa. En halunnut tehdä liian montaa pujottelutoistoa, joten lisäksi tehtiin kujakeppejä. Niillä otettiin sivuttaisetäisyyttä ja leijeröintiä. Sujuu. Sitten aloitusväliin hakua kulmista. Mitä lähempää keppien aloituskohdasta lähetin sen, sitä helpommin pentu aloitti toisesta välistä. Tiukemmat hakukulmat ei siis vielä suju.

 • Kertaalleen pentu karkasi pussiin ja meni siellä mariannena. Tehtiin korjausyritys, jossa pentu meni halukkaasti pussiin, mutta veti sen pää ylhäällä. Seuraavalla se meni pää alhaalla.


Viimeisimmissä ryhmätreeneissä ja torstainakin Rinnan kanssa oli kiva aksata. Se oli kuulolla, eikä rallatellut menemään. Nyt sunnuntaina sitten räjähti. Aiemmin pennun on saanut rauhotettua hyvin laittamalla se arkikäskyllä maahan makaamaan vähäksi aikaa. Nyt se ei toiminut, vaan pentua maassa makuulta vapauttaessa se aloitti sylki vaahdoten räksyttämisen jo noustessaan. Ei kiitos tätä. Kannoin pennun pois kentältä jäähylle. Se jälkeen se oli hyvinkin kuuliaista pentua.


---


SARA on juhannuksen sankareita! Onnea Sarppa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti