tiistai 11. helmikuuta 2014

Maanantai-iltaa

Eilen RINNAN aksoissa jarruteltiin putkilla:


Rinnalle toimi parhaiten jarruna ärrää pärisyttävä "Rrrrinna" samalla kädellä ohjaten koiraa putkeen. Näitä pitää treenata lisää. Koiralla oli nyt vaikeuksia pysyä lähdössä. Voisin ottaa toisen käskyn jättöön. Nyt jätän sen odottamaan käskyllä, joka arjessa tarkoittaa pysymistä suunnilleen siinä. Aksassahan sama ei käy.

Lisäksi tarkastettiin kontaktit ja kepit. Kaikki toimii, niin vedätykset, taaksejättäytymiset kuin sivuttaisetäisyyden ottokin, kunhan vain minä toimin järkevästi ;)

*

Sitten SARAN EVL-kurssille ATD:n hallille. Sara aloitti ruudulla. Häiriömerkkejä oli paljon, lisäksi oli häiriökosketusalustoina purkin kansia sekä ruutuunmenolinjalla koirakko. Ruutua siirrettiin pariin kertaan eri paikkaan. Näistä pahin oli kosketusalustahäiriöt. Saralla oli myös ruudussa oma kosketusalusta apuna. Alustahäiriöitä ei ole aiemmin kokeiltukaan. Ruudun siirtely ei nyt koiraa vaivannut lainkaan, aiemmin se on ollut paha.

Seuraavaksi tehtiin noudon luovutuksia ikäänkuin ohjatussa. Käännyin valmiiksi vinoon asentoon. Se on ehkä parempi kuin päämäärätön juoksentelu koiraa pakoon :p Ekassa koira tuli vinoon, muissa se tuli oikeaan paikkaan. Koira hakeutui sivulle aktiivisesti. Kaukot tehtiin kertaalleen. Halusin edellisen treenin jäljiltä koiralle paremman mielen kaukoihin. Nyt asenne oli hyvä. Lopuksi vielä tehtiin luoksetulon jättöjä. Saran vire nousee jo virittelusanasta, joten nyt koiralle namia suuhun virittelyn jälkeen saamaan parempaa mielentilaa ja vähentämään ääntä.

Mun pitää paljolti muutenkin miettiä koiran mielentiloja ja mitkä asiat niihin vaikuttaa ja miten. Miten koira pitää valmistella treeneihin? Missä tilanteessa voin mitäkin treeniä tehdä? Miten häiriöt vaikuttaa koiran mielentilaan? Paljon on kysymyksiä, mutta onko vastauksia? :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti