sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Tiltun treenit

Tiltu oli suunnitellut erilaiset, mukavat treenit. Itselle oli vaikeaa poiketa rutiineista, aivot vaan sauhusi ;) Näistä treeneistä tuli hurjasti lisää asioita treenilistalle. Osallistujakadon takia Sarakin mahtui mukaan. Koirat vuorotteli ja vaihdoin lennosta koiraa häkissä olevaan ilman valmisteluja. Ei ihmeemmin koirien käytökseen vaikuttanut.

Ensiksi tehtiin zetaa, jossa joka suora mentiin eri temmolla. RINNALLE vauhdiksi valitsin hidas-normaali-juoksu, asennoksi otin kaikkiin väleihin istumisen. Istumisissa Rinna jättää toisen tassunsa ilmaan, mutta laskee sen ennen kuin käännyn, joten en tiennyt tästä :p Juoksussa Rin jäi seisomaan ja vasta toisella käskyllä istui. Sitten tehtiin seuraamista, varsinkin askeleita, jossa välillä annettiinkin koiralle perusasennossa asentokäsky ja tehtiin siitä luoksetulo. Rinnalle työstöön seuraamisesta käännökset, se helposti väljähtää niissä. Lisäksi askeleiden jälkeiset perusasennot on usein vinoja. Nyt autoin koiraa näissä. Seuruussa koirasta pääsi vain yksi ääni.

Seuraavaksi tehtiin kaukoja ja paikkamakuuta. Rinna suoritti ensin kaukot. Teetin vaihdot viidestä metristä ja koira osasi. M-s-vaihdossa se ei tehnyt lyhennystä, mutta kykeni tekemään silti seuraavan vaihdon ilman takatassujen liikkumista. Omalla vuorollaan Rin teki piilopaikkamakuuta viereisen koiran tehdessä kaukoja. Ei ollut ongelmaksi.

Ohjattu nouto tehtiin lähettämällä koira kiertoon ensin takana olevalle merkille, josta lähetys varsinaiselle merkille ja kapulan nouto. Rinnalle en ole yhdistänyt vielä merkin kiertoa. Se meni merkille ja kiertokäskystä olisi lähtenyt sivussa olevia keppejä pujottelemaan. Myöskään  kierron jälkeen se ei osannut mennä merkille. Ehdottomasti Rinnalle pitää tehdä kiertoja ja sen jälkeen vaatia keskittymistä. Nyt jäi kierrot päälle ja koira juoksi laidoilla olevissa putkissakin. Ohjattu nouto itsessään näkyy koiralta unohtuneen. Se ei osannut katsoa kapuloiden vientiä eikä lähteä merkiltä oikeaan suuntaan eikä sillä ollut oikeaan ideaa koko liikkeestä :p

Ruutuun lähetys tehtiin selin ruutua kohden. Jäin lähemmäs ruutua, joka on koiralle helpompaa. Lisäksi ruudussa oli kosketusalusta apuna. Merkille lähetyksessä koiralla oli liikaa ruutu mielessä ja merkille se ei osannut mennä oikeaan paikkaan vaan oli kallellaan ruutua kohden. Ruutuun lähetyksessä pääsi haukku. Ruudussa kosketusalusta toimi nyt hyvin.

Lopuksi tehtiin vielä tunnaria kahdella ihmisellä. Oikea kapula laitettiin käden päälle. Tämä oli Rinnalle liian vaikea ja tunnari meni rikki :/ Tehtiin muutama normaalitunnari. Ekaan namiavut maahan, jolloin koiralle jäi namien etsintä vaan mieleen. Tunnaria se ei osannut. Napsi vaan vääriä. Lopulta saatiin onnistunut tunnari ja jätettiin treenit siihen.

SARA teki samat. Zetassa otin tempon vaihdosten lisäksi eri asentokäskyt. Oli muuten vaikea itsellä keskittyä! Saralta pääsi taas ääni ekalla suoralla liikkurin käskyttäessä asentoa. Seuraamisessakin sillä pääsi pari kertaa ääntä. Yllättävän hiljaa se kyllä oli juuri häkistä otetuksi. Sarallakaan ei ollut mitään ongelmaa kaukoissa tai paikkamakuussa. Ohjatussa noudossa merkin kierto sotki sitä sen verran, että se lähti keskikapulalle, mutta totteli hyvin korjausta. Ruutuun lähetyksessä jäin lähelle merkkiä, joka on koiralle vaikeampi, mutta Sara löysi hyvin ruutuun selkäni taakse. Tunnari oli Sarallekin vaikea. Se ei vaan ymmärtänyt oikean olevan toisen ihmisen käden päälle. Haisteli se kyllä senkin kapulan, muttei noteerannut mitenkään. Helpotettiin siirtämällä kapula maahan ja sitten koirakin sen huomasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti