keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Maastoaamu

Aamulla suunnattin Inkan kanssa ensiksi Vaakkoihin, jossa juoksutettiin koiria viestinä. RINNA treenattiin ensin. Lähdin tällä kertaa koiran kanssa B-pisteelle 500 metriin Inkan jäädessä A:lle. Lähetyksessä koira ei ymmärtänyt mitä siltä haluttiin. Se vaan pyöri siinä jonkun matkan päässä tai lähti lähetyksellä ihan eri suuntaan. Lopulta sain koiran lähetettyä. Sitä ei kuitenkaan alkanut kuulumaan kumpaankaan päähän, joten lähdin kävelemään kohti A-pistettä. Alle sata metriä käveltyäni Rinna porhalsi jostain selän takaa luokse. Lähetin sitä uudestaan ja paristi jouduin käskemään ennen kuin lähti ja nyt koira juoksi A:lle asti. 

Siirryin takaisin B:lle ja siitä 300 metrin päähän C:lle. A:lta koira lähti hyvin matkaan ja löysi C:lle vaivatta. Käveltiin koiran kanssa takaisin B:lle, josta lähetin vielä koiran matkaan. Nyt se lähti niin kuin kuuluukin.

Niin mikä meni pieleen? Virittelyt. Niitä pitää vahvistaa paljon. Lisäksi harvemmin minä siirryn metsään koiran kanssa. Usein koira juoksee ekan juoksunsa mulle. Koeasetelmissa varmaan parempi olisi minun olla se metsässä liikkuva pää, joten näitäkin enempi treeniin.

*

Sitten siirryttiin Luukkiin, johon tehtiin koirille kohmeiselle pellolle jäljet häiriöillä. Inka teki Rinnalle muutamansatametrisen jäljen, johon tein samanikäisen harhan jäljen loppupuolelle. Keppejä jäljelle tuli kaksi. Jälkien vanhetessa (reilu 30 min) käytiin ampumassa kentällä. Rinna teki makuuta kahden paukun ajan. Ei siinä ongelmia.

Jäljelle lähetin koiran huonosti ja se sai paremman hajun tallotusta polusta. Sain sen kuitenkin sitten oikeankin jäljen nostamaan. Jäljestys oli hyvää eikä harha vaikuttanut mitenkään koiran menoon. Molemmat kepit löytyi. Hauskaa oli päästä taas jälkien pariin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti