sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Esineitä ja lampaita

Perjantaina treenattiin esineitä kaikin tavoin, eli ruutuna, tarkkuutena ja pudotettuna. Ensin tehtiin esineruuduksi kaistale. RINNALLE laitettiin kahdeksan Pian esinettä riviin eteen stoppaamaan koiran menoa. Rinna reagoi riviin aika kivasti, mutta kyllä jouduin joitain kertoja huomauttamaan koiraa sen yrittäessä edetä alueen taakse. Noudatin esineitä kuusi tai seitsemän ja palkkasin vasta viimeisestä. Esineruututreeneihin pitäisi saada enempi suunnitelmallisuutta mukaan. 

Pia teki Rinnalle tarkkuusruudun kolmesti ja käytettiin esineenä Pian metallipolettia. Rinna sai nähdä esineen viennit, sillä edelliskerran tarkkuustreenistä on varmaan vuosia aikaa. Rin etsi hyvin, mutta ilmaisu ei ole sitä mitä haluan. Rinna noutaa, mutta haluaisin sen ilmaisevan maahanmenolla, sillä pelkään nieltyjä esineitä. Ilmaisuja pitäisi siis erikeen treenata. Se tekisi hyvää ihan jälkiesineitäkin varten.

Pudotettu sujui Rinnalta hyvin. Ekalla tosin Rin juoksi linjan vieressä häiriönä olleelle repulle ja otti sen sieltä esineen :p Toistolla otetiin reppu pois häiriköimästä ja koira juoksi hyvin tiputetulle esineelle, reagoi siihen kääntymällä ilmassa ja toi hyvin. Radan reunalla seisovat ihmiset ei haitanneet. Tämäkin tarvisisi enemmän rutiinia, että koira varmasti tietäisi mitä ollaan tekemässä.

Hallinta yleensäkin Rinnan kanssa on hankalaa. Mulla tulee helposti vaan käskytettyä koiraa ja se nostattaa siitä kierroksia. Siitä seuraa turhaa räksytystä. Hallinta vaiheet pitäisi enemmänkin olla rauhallinen vaihe, siirtymä paikasta toiseen hallitusti eikä jatkuvasti koiraa käskyttäen. Tähän pitäisi keksiä joku Rinnalla toimiva tyyli. Samat ei näköjään toimi kuin Saralle.

Launtaina DOT näki taas Päivin lampaita. Tällä kertaa se oli kiihkeänä alusta lähtien. Se juoksi lammaslaumaa tiiviisti ympäri haukkuen. Tämä onnistui paremmin myötäpäivään. Vastapäivään oli vaikeaa. Turhasta haukkumisesta koiralle sanottiin ja koiran hiljentyessä se otti samalla parempaa etäisyyttä lampaisiin niitä kiertäessään. Jatketaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti