torstai 23. heinäkuuta 2015

Viesti on vaikea laji

Keskiviikona oli kolmen koiran kimppaviestit Hausjävellä. A-B-väli oli 700 m. RINNA kulkee nykyisin metsässä jonossa paremmin mukana eikä koita etuilla. Lähetys B:ltä sujui hyvin ja ehdinkin harmitella, etten saa koirasta nyt virheitä esiin enkä pääse puuttumaan niihin. Noh, sitä saa mitä tilaa. B-C-väli oli vajaa 400 m. Se ylitti vinosti lopussa raivatun sähkölinjan sekä metsätien risteyksen. Tuuli pyöritti hajuja avoimella paikalla. Kaikki koirat tuli C:lle eri kohdasta, jokainen erilailla. Rinna juoksi ensin metsän reunaa ylittämättä sähkölinjaa. Sitten se huomasi erehtyneensä ja kääntyi takaisin päin nostamaan hajun uusiksi, jonka jälkeen se pääsi perille. Hienoa työtä!

C:ltä lähettäessä eka koira lähti vikasuuntaan metsätietä pitkin ylittämättä sähkölinjaa. Se kävi kaukana ja tuli takaisin. Toisena lähetetty Rinna lähti epävarmasti ravilla palaten jonkin ajan päästä takaisin. Voivottelin koiralle asiaa ja laitoin sen puuhun kiinni. Päätettiin palata n. 50 m takaisin sähkölinjan toiselle puolen ennen uutta lähetystä. Sieltä kaikki lähti hyvin. Palattiin takaisin alkuperäiseen pisteeseen sähkölinja kunnolla talloen. Koirat juoksi sinne hyvin. Lähettäessä vielä C:ltä A:lle koiria Rinna ei lähtenyt minnekään. Saattelin sen sähkölinjan toiselle puolen, mutta ei vaan lähtenyt. Se esitteli sen sijaan sijaistoimintoja ja temppuja (haukkui, peruutti, kiipesi kiville). Palattin takaisin päin ja ääniavuilla koira lopulta lähti reippaasti A:ta kohden. Sähkölinjan ylitys oli selvästi vaikea kohta kaikille koirille. Ne treeniin. Lisäksi nähtiin metsässä marjastajia. Rinna on aiemmin ottanut niistä paineita, ehkä nytkin? Nekin treeniin.

Rinnan fokus lähetyksissä on ollut ennenkin kateissa, mutta nyt se todella oli sitä. Yhdellä kertaa se löysi maasta jotain syötäväksi kelpaavaa ja lähetyksestä palasi taaksepäin syömään sitä. Toisella kertaa se katseli lähtöä odotellessa taakse ja käskyn kuultuaan lähti taakse. Fokusta saisi siis kasvattaa lisää :p

Loppuun tehtiin toisten koirien ohituksia. Se sujui Rinnalta.

2 kommenttia:

 1. Sanoppa muuta, hiton hankalaa kun ei aina tiedä miksi jotain tapahtuu (tuliko vastaan jotain, juokseeko vain aivot narikassa yms.).

  Itse ehkä sanoisin, että ongelma voi olla fokuksessakin, mutta kiinnittäisin myös erityistä huomiota motivaatioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, suunnitelmana on nyt nostattaa koiran motivaatiota käyttäytymisen kustannuksella :p

   Poista