torstai 20. elokuuta 2009

Ageja 


Maanantaina aloitettiin seuraavanlaisella radalla: ensin hyppy, josta valssilla L:n muotoiseen putkeen ja sieltä persjätön kanssa hypylle. Hypyn jälkeen muuri, hyppy ja putki. Toisella putkella tehtiin takaaleikkaus. Putken jälkeen oli vielä hyppyeste. Persjättöön oli kyllä vaikea ehtiä, kun koiruus tuli niin vauhdilla putkesta. Saralle sitä vastoin viimeisen esteen suorittaminen oli vaikeaa (seinä liian lähellä). Samaa rataa tehtiin myös toiseen suuntaan, jolloin ohjaajat itse saivat keksi ohjaustyylin. Saran ohjasin sisäkautta viidenteen hyppyyn asti. Hypyn ja putken välissä tein valssin ja puken jälkeen yritin persjättöä, mutta en vain yksinkertaisesti ehtinyt. Siinä tuli sitten tehtyä takaaleikkaus. Toimi se niinkin.


  


Sitten verkotettuja keppejä, joiden jälkeen hyppy ja siivekkeen kierrolla kääntö takaisin kepeille. Tarkoitus oli saada aikaiseksi terävä siivekkeen kierto. Se vaatii vielä opettelua. Koiran nimeä voisi käyttää saamaan koiran huomion ajoissa.


 


Lopuksi vielä neljän hypyn suora, jonka päässä koirat käännettiin takaisin hyppysuoralle mutkaputkella. Rimat oli ekaa kertaa nyt 50 cm:ssä. Kutsui Saran mukaan ollessani toisen esteen kohdalla. Saattelin koiran putkeen ja loppusuoralle käskytin koiraa vain ”Eteen”. Menit todella loistavasti.


 


Lisäksi tehtiin myös maxi-rengasta. Merkkasin naksulla hypyt. Ekat houkuttelin renkaan läpi, lopulta pysyin jo seisomaan normaalisti renkaan toisella puolen antamassa käskyä.


 


--


 


Torstaina olikin mielenkiintoiset treenit, paljon uutta asiaa!


 


Opeteltiin ekaa kertaa avokulmaa. Ensin loivemmalla kulmalla, sitten 90-asteisena. Kulman tiukkuus ei tuottanut ongelmaa. Mutta mitä enemmän esteiden välissä oli tilaa, sitä todennäköisemmin Sa tuli esteiden välistä. Tarkemmalla ohjauksella tämäkin onnistuu, mun pitää vaan ohjata koiraa pidemmälle ja muistaa käskyttää takaakierokäskyllä ajoissa.


 


Tehtiin pientä sarjaa, jossa oli hyppy, verkkokepit ja mutkaputki. Ja sama homma toisin päin: mutkaputki, kepit ja hyppy. Molempiin suuntiin onnistui hyvin, Sa osaa jo hakea putkea aika mukavasti. Sitten samaista rataa hieman varioiden: eka hyppy takaakierron kautta. Tästä olikin vaikeampi lähettää koiraa kepeille. Tehtiin myös aika paljon toistoja hyppyesteen takaakierrossa molemmista suunnista. Tää ehkä jo kohta onnistuu!


  


Opettelussa oli ensikertaa myös kolmella hyppyesteellä välistävedot, josta koirat sai vielä juosta putkeen. Samoilla hyppyesteillä tehtiin myös takaakiertoja. Molemmissa kaksi estettä vielä onnistui, mutta kolmatta ei millään saatu mukaan. Mä en vain ehdi koiran vauhtiin, mun pitäisi paljon peruuttaa nopeammin. Lisäksi ohjaus pitäsi tehdä suurieleisemmin, jämäkämmiin ja täsmällisemmin oikeassa kohtaa. Molempia käsiä olisi suotavaa käyttää ohjaukseen (hirvittävän helppoa on jämähtää vain yhden käsen käyttöön!).


  


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti