keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Heurekalla


Tokoteltiin Heurekan parkkiksella Mian ja Tiian kanssa. Saran kanssa treenailtiin paljonkin tuolla sen pentuaikoina, sittemmin ei juurikaan olla käyty. Rinnalle kerta oli ensimmäinen. Satoi vettä ja maa oli märkä, oli myös rapakoita ja loskaa. Bonuksena oli vielä lisäksi roskaa, jotka Rinnaa tuntui vetävän puoleensa.


SARAN treenit:  • Ruutua tehtiin sekä merkiltä oikeaan että vasempaan. Ruudun rakensin koiran näkemättä parkkiksen jalkakäytävälle. Merkiltä ruutuun mentiin suojatien yli ;) Lisäksi ennen ruutua oli iso rapakko, jonka yli koiruus meni aina loikaten. Merkit oli hyviä, kunhan vain koira saa itse hakea paikan. Aiemmin "Seis"-käskyn totesin tässä huonoksi, sillä en osaa ajoittaa käskyä oikein ja kuuliainen koira pysähtyy käskyn kuullessaan. Nyt totesin myös "Hyvin"-käskynkin (kehusana) huonoksi, sillä koira pysähtyy tälläkin niille sijoilleen. Tarvinnee opettaa ihan oma pysähtymiskäsky merkille. Alkuun ruudussa oli kosketusalusta takakulmassa. Ilman alustaakin tehdyt ruutuunmenot oli ihan hyviä. Koira oli ihan hyvin ruudussa sisällä, mutta edelleen voisi se olla vielä hieman enemmän lähempänä takanurkkaa.

  • Jääviä tehtiin sekaisin ensin normaalin seuruun kanssa. Ne oli hyviä, seisomisetkin oli suoria! Sitten jäävät juoksuseuruun kanssa. Seisominen ja maahanmeno onnistui, mutta istumiset koira seisoi. Ei taideta ollakaan aiemmin kokeiltu istumista juoksemisen lomaan. Vaihdettiin vauhti takaisin käyntiin ja istumisetkin onnistui.

  • Ensin tehtiin yksittäisiä kaukovaihtoja ja -sarjoja minun peruuttaessa. Sitten n. 25 metristä käskyttäen. Juna meni ohitse ja Sa otti siitä häiriötä. Annoin junan ohittaessa s-i-vaihtokäskyn ja koira teki sen etupää paikoillaan. Tuli siis parikymmentä senttiä eteenpäin. Seuraavalla maahanmenolla koira käänsi etutassuja alleen (kieliikö ahdistumisesta tms.?). Tästä sarjasta pelkät sanalliset kehut ja siirsin koiraa taaksepäin. Uudella yritykselläkin juna meni ohitse, mutta annoin koiran pysyä asennossaan sen ajan ja vasta junan mentyä annoin uuden vaihtokäskyn. Nyt koiruus ei liikkunut.


RINNAN treenit:  • Ruutua tehtiin ensin kosketusalustan kanssa. Ei onnistunut, sillä pentunen keksi alkaa kaivamaan alustaa ja yritti ottaa sitä suuhunsa :p Otettiin ruutua sitten ilman alustaa ja pennen tarjoamat paikat oli edelleen liian edessä. Se on ihan hyvin ruudussa sisällä, mutta saisi kuitenkin olla taaempana. "Seis"-käskyyn Rin reagoi ensin pysähtymällä ja sitten ryntäämällä luokse. Muisteltiin vähän, mitä oikeasti käskyllä kuuluikaan tehdä ( = pysähtyä ja _pysyä_ asennossa kunnes vapautetaan). Muistui mieleen ja seisomaanpysähtymiset alkaakin näyttämään jo ihan kivoilta :)

  • Seuraamista otettiin lelu oikeassa kädessä ja takaa palkaten. Ihan kivaa seuruuta penne esittikin. Piti kontaktin ja seuruussa alkaa olla vähän jo sitä kestoakin. Tiiviimpi se saisi olla, mutta ei nyt kerralla kaikkea ;) Tempoista hidas on pennellä parasta, juokseminen huonointa. Nyt pentu pysyi juostessakin sivulla, mutta kontakti tippui.

  • Kaukoista i-m onnistuu parin metrin etäisyydeltä sekä myös minun peruuttaessa. M-i toimii metristä käskyttäen. Tähän tarvitaan vielä lisää varmuutta. M-s alkaa pennelle hahmottumaan ja etäisyyttä voidaan ottaa jo puolisen metriä.

  • Parkkiksella oli hylätty sohva ja käytin sitä hyväksi tunnaria piilotellessa. Ekan piilotin sohvan taakse. Se löytyi nopsaan. Palkkasin lelulla heti kun penne oli kääntynyt kapula suussaan kohden. Tokan piilotin sohvan käsinojan ja istuintyynyn väliin. Sitä penne joutuikin hetkisen etsimään. Sen paikallistettuaan raukka onnistui työntämään kapulan sohvan sisään. Eihän Rin sitä sieltä saanut :/ Otettiin vielä yksi etsintä ja nyt vapautin pennun leluun kiinni vasta kun se oli tullut jo aika lähelle kapulan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti