lauantai 9. huhtikuuta 2011

Timo Liuhdon ohjaustekniikkakoulutus


Osallistuin SARAN kansa Sporttikoirahallilla Timo Liuhdon pitämään ohjaustekniikkakoulutukseen.Ohjauskuviot: 3. esteellä jaakotus, 4. sylivekki, 7.-9. välistävedot, 12. takaaleikkaus, 13. valssi, 14. takaakierto ja sen jälkeen valssi, 15. sylivekki, 17. niisto, 18.-20. serpentiini ja 21.-22. välistävedot.


Mun ohjaus ei kestänyt koko rataa, joten tehtiin sitä muutamassa pätkässä. Sylivekki oli uusi tuttavuus ja sitä luonnollisestikin pitää vielä treenata. Samoin niistoa pitää ottaa erikseen. Välistävedoissa tuli taas todettua, että Sara lukee älyttömän hyvin yläkroppaa. Yritin ensin ohjata rintamasuunta eteenpäin juosten ja painoin siten koiran seuraavalle esteelle väärästä suunnasta (ohjaus toimii siis serpentiinissä). Lisäsin ylävartalon liikkeen ja välistävedot onnistui näppärästi. Sara irtoaa ja hakee hyvin esteitä, joten sille voi antaa enemmänkin vastuuta esteiden suorittamista. Esimerkiksi 14. esteellä annoin koiralle suunnan ja takaakiertokäskyn ja koira sitä suorittaessa pystyin itse liikkumaan radalla hyvin eteenpäin.


Oikein avartava koulutus :) Huomasin, että kun oikein yritän niin osaankin laittaa kädet ja jalat oikeaan paikkaan vieläpä oikeaan aikaan. Toki vieläkin on työstettävääkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti