torstai 28. huhtikuuta 2011

Torstain tapahtumia


SARAN agikesä alkoi torstaina uudessa ryhmässä, joka treenaa kimppisperiaatteella.


Ensin radan pätkää, joka oli tuttu viime ryhmätreenien vikalta kerralta.Ihan kivaa menoa, ei merkkiäkään viime kertaisista ongelmista tällä radalla. Nyt päästiin viilaamaankin. Vekkaamalla ennen 3. estettä ja ohjaamalla 4. esteellä ennakoivalla valssilla sain parannettua Saran juoksulinjaa (kunhan vain itse osasin sijoittaa kädet jalat sekä liikkeen suunnan oikein).Toisella radalla kokeilin eri ohjauskuvioita 4. esteellä. Ennakoivaa valssia paremmin sujui kuvio, jossa jäin seisomaan siivekkeen luokse rintakehä kohti seuraavaa suuntaa ja vasemmalla kädellä heilauttaen ohjasin koiran hyppäämään esteen selkäni takaa. Näin koira teki tosi tiukan kulman kohti seuraavaa estettä. Hyppysuoralla kohti 7. estettä keskityin vain juoksemaan enkä pitämään ohjaavaa kättä ojossa. Tää on mun paha tapa, johon pitää kiinnittää huomiota.


A:n ylösmenokontaktit menee nyt uusiksi. Saralla on paha tapa hypätä A:lle kaukaa ja rymäyttää etupää täysillä esteeseen (kontaktialueelle kuitenkin). Koiran rakenteelle ei mikään hyvä ratkaisu. Kokeilin nyt muurin palasta ja ohutta speed pumbia kontaktin yläosassa. Kumpikaan ei tuonut haluttua muutosta. Luulenpa, että opetellaan juoksukontktit ylösmenolle. Mietinnässä on vaan millä tekniikalla (kehys, kosketusalusta, jotain muuta?). Kaikki alastulokontaktit sujui hyvin :)


RINNAKIN oli mukana. Sen kanssa naksuttelin lopuksi hyppyestettä. Agitreeneistä jatkettiin Malminkartanon nurtsikentille, jossa kimppatokot oli jo lopuillaan. Oli niin mukavasti kuitenkin häiriötä, että otin Rinnan kanssa vähän perusasentoja ja seuraamista. Kentällä oli siis paljon ihmisä potkimassa/heittelemässä palloa ihan lähelläkin ja toki ne muutamat koiratkin oli vielä paikalla. Penne kuitenkin keskittyi vain tekemisiinsä. Perusasennoissa pidin edelleen käsiavun mukana, helpommista kulmista mentiin ilmankin sitä ja hyppäystä. Seuraamissa tehtiin paljon käännöksiä ja askelsiirtymiä. Nämä hiveli jo lähes täydellisyyttä :D Ainoastaan askelissa vasempaan meinaan kompastua koiraan, kun se ei vielä ymmärrä antaa tilaa. Seuraamista teetin pari pidempääkin suoraa. Näissä Rin pysyi hyvässä seuraamispaikassa, sopivassa kohtaa sopivalla tiiviydellä. Mutta pidemmillä pätkillä kontakti tippuu herkästi. Näihin otin ensiavuksi suusta palkkaamista. Sitä pitää tehdä enemmän.


---


Yöllemmällä huomasin SARAN aloittaneen juoksun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti