tiistai 19. marraskuuta 2013

Maanantaita

RINNAN aksoissa treenattiin takaaleikkauksia:


Ysillä tuli arvatenkin ongelmaksi koiran kääntäminen oikeaan putkipäähän. Otin koiraa käteen ja lopulta onnistuin niinkin hyvin, että koira tarrasi hampailla käteen kiinni :p Mutta siis sain otettua koiran haltuun ennen hyppyä ja lähetettyä oikeaan putkipäähän. 

Toinen ongelmakohta oli kasilla, josta koira paineli suorinta tietä väärän hypyn kautta putken väärään päähän. Tähän avuksi pitäsi tehdä paljon vääntöä ja kääntöä hypyillä. Treeniin ne. Tätä pidemmälle ei radalla ehditty.

Rinnan lähdöt on nyt siinä pisteessä, että voin sen jättää aloitukseen pariksi kertaa. Sitten koiran kierrokset nousee niin paljon, ettei se enää pysy. Mutta edistystä siis kuitenkin. Treeniä lisää vaan.

*

SARAN ATD:n tokoissa olin tällä kertaa Iidan parina. Ensin tehtiin ohjattua noutoa ruudun ollessa taustalla. Ja Sara meni lankaan!Se lähti ekalla käskyllä merkin ohi ruutuun. Sittemmin oikean kapulan nouto oli vaikeaa, koira saattoi herkästi suunnata ruutuun ja sitten napata vääränkin kapulan. Saatiin kuitenkin lopulta onnistumaankin, mutta tällaisia ehdottomasti lisää. Merkkiä palkkailin nopeaksi.

Seuraamista tehtiin paljon käskytettyä. Sara on alkanut kuuntelemaan entistä enempi liikkuria. Se häiritsee etenkin zetassa, jossa liikkurin käskystä seuruu muuttuu rauhattomaksi. Nyt tehtiin seuraamista, jossa komensin koiraa seuraamaan kunnolla ja vastaavasti kehuin sen tehdessä hyvin välittämättä liikkurista. Lisäksi puutuin koiran edistelyyn ja tiiviyteen. Loppua kohden seuruu parani. Edistämiseen voisin opettaa koiran käskystä siirtymään taaksepäin. Asennoista seuruun takia maahanmenot ja seisomiset on huonoja, lisäksi nyt koira teki jostain syystä istumisia maahanmenon sijaan. Kaukot tehtiin lopuksi kokeenomaisesti. Oli ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti