keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Sirkushuveja

Treenattiin ATD:n kimppavuorolla Sirkuskentällä. SARA tokoili ihan ajatuksella.

  • Kaukoja tehtiin sekä aluksi että lopuksi. Alussa koiralla oli liikaa intoa ja s-i ei ollut puhdas eikä myöskään i-m. Molemmissa koira tuli eteenpäin. Muuten oli hyvä. Loppupuolella tehdessä asennot oli puhtaat, mutta jähmeät. Maanantainen keskittyminen liikkumattomuuteen myös minun tullessa palkan kanssa on selvästi saanut koiran keskittymään enempi asentoihin.
  • Ruudussa tehtiin paikantarjontaa. Saralla on aika hyvä tietämys paikasta - suurpiirteisesti. Koira ei selvästikään osaa, kun alan vaatimaan korjausta muutaman kymmenen sentin sisään. Näihin treeniä. Mun sijainnilla samoin oli nyt vähän väliä. Merkkiä tehtiin vauhtina. Ekoilla koira kurvasi merkin viereen ja siitä siirtyi sitten takaisin päin merkin taakse. Sittemmin koira osasi jarruttaa ajoissa. 
  • Jäävät on taas vähän parantuneet, muttei vieläkään niin priimaa kuin Sara osaisi. Miksihän se ei enää tee parastaan?
  • Tunnaria tehtiin reilulla kymmellä kapulalla isona ympyränä. Ensin pari tällaista ja sitten hyppynoutona sama. Ekoissa koira haisteli kapuloita rauhallisesti, mutta hypyn kanssa haistelu oli rauhatonta. Sitten vielä koira hypyn takaa kutsuna kapuloille minun ollessa kauempana. Tässä koira haisteli hyvin. Sen saa ehkä rauhattomaksi ajatus kiireestä takaisin, joka korostuu hypyn kanssa? Lopuksi tehtiin vielä tavallinen tunnari. Se oli hyvä.
  • Seuraamisessa keskityin käännösten jälkeisiin pysähdyksiin. Oikealla käännyttäessä koira menee helposti yli ja korjaa sitten vasta takaisin. Vasemmalle käännyttäessä perusasento saattaa jäädä liian eteen. Kumpaankin auttoi käskyttäminen sivukäskyllä käännöksessä. Lisäksi liian eteiseen perusasentoon auttoi koiran siirto käskyllä taakse. Tätä pitää vielä vahvistaa, nyt piti alkuun muistella. Käännökset liikkeessäkin on huonoja, etenkin käännös vasempaan. Sille pitäisi tehdä jotain.
  • Luoksetulon stoppia tehtiin takapalkalla. Parissa kisamatkaisessa pysäytys oli huono, mutta pääasiassa ne oli ihan kelpoisia. Oon oppinut kriteerit. Maahanmenoja kokeiltiin monella tavalla, takapalkalla, Pipsan heittäessä lelua koiran taakse ja koiran juoksutusta Pipsan ja mun väliä. Näitä kaikkia on kokeiltu aemminkin ja ehkä nyt juoksutuksessa koiralla oli eniten ajatus taakepäin. Se pysähtyi vinoon. 

Sara pääsi kokeilemaan myös flyballia. Sarppa tajusi ehkä idean tassuilla laitteen läppäämiseen, mutta jäi sitten esittelemaan palloa eikä sillä ollut kiirettä tuoda sitä mulle :D Hauskaa kuitenkin oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti