tiistai 12. marraskuuta 2013

Ostetaan uusi pää

Eilisissä RINNAN aksoissa kerrattiin takaakiertoja ja jaakotuksia:

Ohjasin Rinnaa löysästi ja Rinna otti siitä kaiken heti irti. Se oli kamala. Se kiehui, räksytti ja tiputteli rimoja. Se meni ihan omissa sfääreissään, ahneelle koiralle ei edes namit kelvanneet (ikinä ennen ei oo käynyt näin!). Jotenkin sain ohjaukseni paranemaan ja koiran kuriin. Rimojen tiputtelukin lakkasi.

Miksi ohjaan välillä Rinnaa sille sopivalla jämäkkyydellä ja miksi useinmiten en? Mikä saa sen mussa aikaan? Miten saan jämäkkyyden itsestäni aina tarvittaessa esille? Jatketaan vissiin harjoituksia :p

*

HAU:n tokoissa:

SARALLE
 • Luoksetulon stoppeja tehtiin takapalkalla. Vapautus takapalkalle vauhdista oli huonompi kuin stopin kautta vapautus. 
 • Kaukot tehtiin heti luoksetulojen jälkeen samasta kohdasta ja koira meni lankaan. Se tuli eteenpäin. Muistuttelun jälkeen kaukot sujui. Seisomaannousujen lyhennystä koira ei alkuun tehnyt, syynä ehkä koiran takana räksyttävät aksakoirat.
 • Merkkiä tehtiin vauhtina.
 • Ruudussa tehtiin ensin paikanhakua läheltä. Hyvin meni. Sitten kauempaa eikä koira osannutkaan enää niin hyvin. Minun sijainti ei vaikuttanut koiran osaamiseen, mutta ehkei se vaan kovempaan vauhtia tullessaan osaa tähdätä oikeaan kohtaan tai jotain :p

RINNALLE
 • Ruutua ensin kosketusalusta ja sitten ilman. Paikan hakua tehtiin palloa heittäen, heitin välillä jo oikeaan suuntaan hakeutumisesta. Rinna osasi joka suunnasta suunnata oikeaan suuntaan, mutta tarkkaa paikkaa pitää vielä treeniä. Lisäksi Rinna sai mennä ruutuun hypyn ja puomin kautta. 
 • Luoksetulon stoppia tehtiin ensin putken kautta koiraa juoksuttaen, sitten takapalkan kanssa. Takapalkan kanssa sujui kivasti. Maahanmenoja Rinna ei edelleenkään osaa. Asennoissa pysymistä pitää myös treenata.
 • Seuraamista tehtiin laumavietillä. Jotenkin ei vain tuntunut hyvältä, vaikka koira kontaktiakin piti hyvin häiriössäkin.

4 kommenttia:

 1. Mulle ainakin auttoi kun ajattelin miten mä vaan haittaan koiraa olemalla myöhässä. Miellummin teen ajoissa, pelossa, että voi tulla ohi ja silloinkun ei normaalisti vielä uskaltaisi.
  Ajattelen joskus myös "perkele-asenteella" nyt mä meen ja juokset perästä.

  Ja jos koutsi huutaa, liiku liiku :D
  Parhaiten auttoi, kun tiedosti että sitä jäi helposti vain katsomaan tekeekö koira ja sitten oli jo kiire.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutku, mutku en saa itsestäni aikaan sitä kuuluisaa perkelettä enkä tiedä miten sen saisi keinotekoisesti aikaan :p

   Tuo on kyllä totta, että monesti jään vaan katselemaan menevää koiraa enkä itse liiku. Siihen pitää kiinnittää enempi huomiota. Saran kanssa toimii kiirehtiminen, mutta Rinnan kanssa mun ohjauksesta tulee kamalaa huitomista :p

   Poista
 2. Minun on vaikea liikkua Lykyn kanssa tyynesti ja jämäkästi. Jos olen liian tyyni, olen liian lempeä tai hidas. Jos olen liian jämäkkä, liikun liian sähäkästi. Haen yhä tasapainoa ja sitä oikeaa mielentilaa.

  VastaaPoista