maanantai 4. marraskuuta 2013

Päivän treenit

RINNAN aksoissa:


Ohjelmassa oli jaakotukset. Arvatenkin tein ne liian myöhään ja väärin, mutta opin oikeamman ajoituksen ja oikeamman tavan. Lisäksi tehtiin putki-puomi-erottelua eikä koira tehnyt kertaakaan väärää valintaa!

Mun motivaatio on ollut Rinnan kanssa aksaamiseen vähän koetuksella, joten nämä onnistuneet treenit tuli aika tilauksesta. 

*

Sitten SARAN tokotreeneihin ATD:n hallille. Ensin tehtiin molemmat paikallaanolot häirittyinä. Häiriönä oli koirien edessä luoksetulon tekevä koirakko sekä koirien välissä pujotteleva koirakko. Saraa ei haitannut. 

Tunnari tehtiin Eevan treeniliivin päälle. Tunnareille mentiin pressun ylitse. Sara etsi oman varmasti. Kaukotkin tehtiin pressun päällä Eevan hypellessä koiran vieressä ja takana. Ensin koira reagoi Eevaan laittamalla korvat luimuun ekassa vaihdossa. Se teki vaihdon (m-s) pitkänä, mutta pystyi kuitenkin tekemään vaihdot puhtaasti senkin jälkeen. Jossain vaiheessa koirasta pääsi ääni ja puhuttelin koiraa. Sen jälkeen tuli ongelma maahanmenoon. Sara ei ehkä ymmärtänyt torun tulleen äänestä vaan asennosta :/ Saatiin kuitenkin bugi korjattua. Loppuun vielä kaukot ilman häiriöitä ja edelleen koira teki hyvin.

Ruutuun Saran piti juosta istuvan ja parin seisovan ihmisen sekä koiran välistä. Ruutua ennen oli pressu maassa. Sara löysi ihan kivasti ruutuun. Sitten ruutua siirrettiin muutama metri pressun jäädessä paikoilleen ja koira edelleen suuntasi samaan paikkaan. Stoppasin koiran ennen menoa ja silloin Sara oikeasti katsoi ruudun paikan. Nämä on edelleen vaikeita Saralle. Siirrettiin ruutua vielä hallin kulmaan. Merkki oli aivan verhon vieressä eikä Sara voinut mennä kunnolla merkille. Se meni sinne kunnolla vasta kun ohjasin sen namilla. Ruutuun koira meni edelliset ruudun paikat juosten tsekaten, mutta löysi uuden ruudun paikan ihan itse. Toistolla se meni suoraan ruutuun. Näissä koiran paikka ruudussa ei ole ideaali, eli näissä voisi pitää aina kosketusalustaa apuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti