keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Agitokot


Vettä satoi koko illan ja agissa oli sopivasti ulkovuoro... Tällä kertaa kertailtiin yksittäisiä esteitä ja tehtiin vähän tekniikkatreeniä.


Ensimmäisessä harjoituksessa 2. ja 3. este oli loivemmassa kulmassa (A), sitten kulmaa jyrkennettiin (B). Takaaleikkaus tehtiin esteiden välissä. Ekan kierroksen toisella koitoksella ohjasin ilman käskyjä ja Sa meni lujaa! Toisella kierroksella, kun kulmaa oli jyrkennetty, Sa juoksi ensin 3. esteen vierestä. Sen jälkeen sujui. A-radalla koirilla oli lähetyskohdasta suora linja 3. hypylle asti. B-radassa koirat näki lähtöpaikalta 1., 2. ja 4. esteen.Toisessa harjoituksessa harjoiteltiin ensin irtoamista. Se sujuu. Mun tartti vaan antaa koiralle lähtölupa ja olla palkkaamassa vikalla, koira hoiti loput. Sitten sama rata, mutta ohjaten putken toiseen päähän. Tämä onnistui yllättävän kivuttomasti vekillä.Muuta:  • Keppejä yhdistettynä ässäputkeen. Kokeilin eri variaatioiota ja kaikissa kepit toimi. Pystyin nyt jo vähän vedättämäänkin koiraa.

  • Keinua otin ensin pelkästään. Otettiin se suorilta, en erikseen muistuttanut koiraa keinusta etukäteen. Aika kivasti se karjaisulla hidasti ja antoi keinun heilahtaa. Sitten lisää vauhtia hypyn kautta. Ei mitään ongelmaa siinä.

  • Puomia otettiin yksistään. Naksuttelin 2on2offit.

  • A:n ylösmenon molemmin puolin oli mutkaputken suut. Sas meni mieluusti putkeen. Vasta kun estin putkeen pääsyn se kiipesi A:lle.


---


Pikkulenkin jälkeen mentiin HSKP:n vapaavuorolle tokoilemaan. Satoi silloinkin. Mukavasti oli kuitenkin häiriötä muista koirakoista. Alkuun otin pari luoksetuloa, joissa kutsuin koiran jo mennessä mukaan. Ruutua otettiin ensin alusta kanssa. Ekana kisamatkalta, jonka jälkeen toiselta sivulta n. 40 metristä. Näissä Sa lähti ruudun sivuun. Kokeilin ensin lähetellä koiraa eri kohdista, joista olisi vaikeampi juosta ruudun sivulle ennen kuin tajusin koiran tähtäävän ruutuun siltä sivulta, jolta se oli äsken palkattukin. Lyhennettiin matkaa reilusti ja sain koiran menemään suoraan ruutuun sitten pitkältäkin matkalta. Lopuksi vielä lähetys kisamatkalta tyhjään ruutuun. Hienosti Sa pysähtyi nyt seisomaan! Noudoissa keskityttiin nyt hankalista kulmista luovutusasentoon tuloihin. Alkuun annoin vartaloavut ja sitten ilman. Nekin hyviä. Näitä pitää muistaa tehdä myös metallilla ja ohjatun kapuloilla. Otettiin jokunen vauhtinoutokin. Ne ei tosin olleet vauhdeiltaan parhaimpia. Otin yhden reilulta matkalta, jolloin sain palkattua hyvästä vauhdistakin. Kaukoja tehtiin pääasiassa ihan lyhyeltä matkalta, välillä otin pidemmältäkin (< 5 m). Käskytyksiä tein eri aikaväleillä. Ei ennakointia. Pääasiassa palkkasin heittämällä namin koiran taakse ja pitkästä aikaa kokeilin takapalkkaakin. Siitä on tosiaan kauan kun sitä on viimeksi käytetty, sillä koira yritti nyt voimakkaasti kääntyä palkkaa kohti. Askelsiirtymät oikeaan oli tosi hyviä. Vasempaankin ne oli ihan hyviä. Taakse otin sivupalkan kanssa ja se toimi oikein hyvin. Lopuksi juoksutin koiraa vielä kiertämään puita ja lennätettiin lelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti