perjantai 7. toukokuuta 2010

Mölliagikisat, Puolarmetsä


Tänään käytiin hakemassa kisakokemusta AST:n nASTa-cupin osakilpailussa, jossa tuomarina oli Tomi Metsä. Kentällä ei olla aiemmin käyty agiliitelemässä, mutta koiraa ei vierastuttanut paikka eikä esteet, sen huomasin jo lämmittelyesteitä tehdessä. Vettä satoi koko päivän ja sade jatkui koko illankin.


Möllien rata oli suunnilleen tämän näköinen:Sara juoksi superlujaa ensimmäisen suoran. Mulla oli ohjaus myöhässä ja koiran teki pidemmän mutkan ennen A:lle menoa ja lopulta tuli ylösmenokontaktin kautta A:lta yli. Uudella yrityksellä se meni A:n oikein ja pysähtyi hyvin alamenokontaktillekin. 8. hypyn jälkeen Sa hyppäsi 11. hypyn väärään suuntaan. Käskytin koiraa "Yli"-käskyllä, olisi pitänyt käyttää eteenmenoa. Loppurata oli kutakuinkin ok, puomin alasmenokontaktikin Sa otti hyvin ja irtosi hyvin viimeisille hypyille.


Osallistuttiin vielä kisaavillekin tarkoitettuun kisaan, jossa rata oli seuraavanlainen:Alku mentiin taas vaudikkaasti. Nyt muistin jarrutella omaa menoani eikä koirakaan juossut ekan suoran jälkeen niin pitkälle. Jatkoin kuitenkin matkaa ennen kuin Sa oli katsellaan lukinnut A:n, joten koira tuli A:lta ohi. Uudella yrittämällä taas oikein. Tälläkin kertaa Sa meni samaisessa kohdassa radan väärin, vaikka nyt käskytin koiraa menemään eteen. olis varmaan pitänyt ohjata eri puolelta. Saran kanssa on ongelmallista se, että kun kerran rata mennään tietyllä tavalla, niin koira olettaa sen aina menevän niin. Kepeille menoa pelkäsin ihan turhaan, sillä koira haki hyvin aloitusvälin ja pujotteli virheettömästi! Hämmennyin tästä kaiketi sen verran, että ohjaus jäi ja Sa teki keppien jälkeen taas omaa rataa. Viimeisestä putkesta lähtien loppu oli taas hyvää menoa. Alasmenokontaktit oli jälleen hyvät.


Eli tuloksena 2 x HYL, litimärkä koira ja ohjaaja, mutta hyvä  mieli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti