torstai 20. toukokuuta 2010

Fyssarikäynti


Sarallahan havaittiin rutiinilonkkakuvien yhteydessä selkämuutos (todennäköisimmin lumbalisaatio), joka hieman vinouttaa lantiota. Selästä ei ole aiheutunut vaivaa, mutta halusin kuitenkin tietää tästä enemmän ja tänään Sara pääsi fysioterapeutti Tamara Merenvallan arvioitavaksi.


Lantion vinoutta ei pystytty koirasta näkemään. Sen liikkeet, asennot ja lihaksisto oli symmetriset. Hyvä homma! Muutenkin koira käytiin läpi kauttaaltaan ja hierottiin. Saralla on pitkähkö selkä ja sieltä löytyikin lihasjumeja (ei lantion alueelta). Ei kuitenkaan pahoja, sillä ne saatiin hierottua jo auki. Itselleni muistutukseksi hieroa ja venytellä selän aluetta (ja koko koiraa!) useammin. Muita jumeja ei löytynyt. Eli ruokavalio, nestetasapaino, treenit ja lepo on hyvissä suhteissa. Rannenikamat Saralla on liikkuvaiset (oikea enempi, rusahtelikin), mutta nekin aika normaalissa määrin. Niissä on myös hyvät tukielementit. Siltikin välillä voitaisiin tehdä mäkitreeniä.


Sarpsa antoi käsitellä oikein hienosti. Selkää hierottaessa se hieman venkuloi, mutta muuten oli hyvin käsiteltävissä ja välillä se jopa sulki silmätkin raukeana :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti