lauantai 1. toukokuuta 2010

Kevään ekat jäljet


Aika myöhäiseksi meni tämän kauden aloitus, sillä vasta nyt haisteltiin ekat jäljet. Keskiviikkona iltahämärissä muisteltiin keppi-ilmaisuja koirapuiston viereisellä nurtsilla. Tein koiralle n. 50 metriä pitkän suoran, johon laitoin 10 keppiä tasaisin välein. Jälki ajettiin heti. Sarpsa jäljesti hyvin, se pysyi koko ajan suunnilleen jäljen päällä. Ei siis merkkiäkään talvitauosta! Lähes koko matkan koira meni liina kireällä, mutta lopussa olleen ojan ylityksellä vauhti hidastui. Oli ilmeisesti vaikeampi kohta, johon piti keskittyä enemmän. Kaikki kepit nousi ilman mitään ongelmia. Ei mitään hajua kuinka paljon tuollaisella nurmikkoalueella on harhajälkiä päivän jäljiltä. Ainakin ylimääräisiä keppejä oli paljon. Sara ei hämääntynyt niistä, vähän nuuskaisi, mutta ei muuten ilmaissut niitä. Joko se siis ymmärtää ilmaista vain jäljentekijän hajuiset kepit tai sitten se ilmaisee vain minun hajuisia keppejä. Ainakin viime kesänä se jäljesti vieraankin tekemät jäljet ja ilmaisi kepit...


Perjantaina aikaisin aamusta tein samalle nurtsialueelle (tien toiselle puolen) n. 150 metriä pitkän jäljen kuudella kepillä. Sekin oli suht suoraa menoa. Ilma oli sumuista ja kosteaa, mikä on Saralle vaikeampaa kuin kuiva sää. Alkuun tehtiin muutaman metrin mittainen jana. Siitä koira suoriutui ongelmitta ja lähti oikeaan suuntaan nenä maassa. Koira pysyi pieniä tarkennuskierroksia lukuunottamatta koko ajan jäljen päällä. Kepit se nosti empimättä. Hyvä suoritus oli siis tämäkin :)


Jotakin on selkeästi tapahtunut talven aikana koiran mielessä. Vaikka koiruus onkin innoissaan jäljellä, se malttaa odottaa kepeillä jatkamislupaa. Lisäksi keppien ilmaisut on varmentuneet. Sa nostaa kepit innokkaasti. Viime vuonna kun jälki kiinnosti koiraa enempi kuin keppien ilmaisut. Hyvä homma. Jatkossa tarvii ottaa lisää janatreeniä ja niitä kulmiakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti