tiistai 8. toukokuuta 2012

Jaakko ja sen kaverit


RINNAN juoksut loppui ja koira pääsi taas ryhmäaksaan.


Rimat 45 cm.


Jaakotukset oli päivän teemana. Alussa otin koiraa vastaan ennen nelosta. Aloitin valssaamalla kääntämään koiraa ja koira olikin jo putkessa :p Tartti vähän ottaa koiraa haltuun, että sain sen käännettyä vitoselle. Vitosella siis jaakotus. Seiskalta kasille vientiin taas valssaus ja kasilla jaakotus. Nämä sujui hyvin, kunhan vain annoin koiralle tilaa enkä ollut ohjauksessa myöhässä. A:lla kokeilin ensin takaaleikkausta, muttei se toimi vielä niin tiukasti tehtynä. Tarvii ottaa treeniohjelmistoon sekin. Muutenkin A:ta pitää treenata vielä erikseen. Ylösmenoja pitää vielä työstää. Kolmas jaakotus tehtiin yhdellätoista. Rinna hakee esteet, joten tässä ei turhaan tarvinnut koiraa saatella. Lopun suoralla koira lähti hyvin eteenmenoon.


Lisäksi tehtiin keinua yksittäisenä esteenä. Keinua alkaa olla siinä kunnossa, että sen voisi siirtää jo radalle. Päähän juoksua pitää varmaan välillä silloinkin vahvistella.


---


Rinnan aksan perään oli HAU:n tokovuoro. SARA pääsi paikkamakuuseen. Olin piilossa ja Sonja oli valmiudessa korjaamaan tarvittaessa Saraa. Koiran kummallakin puolelle oli koirat, joita käytiin välillä palkkaamassa. Lisäki yksi ihminen kulki edestakaisin piiloon ja näkyville. Sara pysyi asennossaan, mutta etenkin alkuun se oli rauhaton, kuikuili. Näitä lisää.


RINNA pääsi treenailemaan Saran keräillessä kierroksia muita katsellessa. Otettiin alkuun perusasennossa kontaktin pitoa häiriöllä. Lelut lenteli, kuului taputuksia sekä häiriökäskyjä, ihan kunnollakin. Huomauttelin kontaktin tippumisesta ja palkkailin pysymisestä. Alkuun kontakti tippuilikin, mutta loppua kohden se tippui vain uudenlaisesta häiriöstä. Näitä tarttis tehdä useamminkin. Sitten seuraamista. Aluksi koira äänteli, mutta kun vilautin lelua, niin ääntely loppui. Tarvii muistaa tämä. Rinnan seuraaminen on edelleen ongelmallista. Se edistää, poikittaa, auraa jne. Palkkaan koiran lelulla, joka on treeniliivin takataskussa koiran puolella. Lelu voisi olla myös takataskussa oikealla puolella ja koiran pitää hakea lelu selän takaa. Kokeilin myös pyöräyttää koiraa seuruussa ulkokautta ympäri. Tuntui jo heti toimivan!


Otettiin vielä liikkeestä maahanmeno, luoksetulo ja liikkeestä seisominen käskytettynä. Luoksetulo tehtiin ilman luoksetuloa :p Palasin palkkaamaan koiran, kun se ei lähtenyt liikkurin käskystä liikkeelle. Kumpikaan jäävä liike ei pääse oikeuksiinsa huonon seuraamisen takia. Se tarttis tosiaan korjata! Lisäksi Rin ennakoi molemmissa loppuperusasennot.


SARAN kanssa keskityttiin jälleen seuraamiseen. Riehutin koiraa hieman ja sitten otettiin seuraaminen käskytettynä. Ei yhtään ääntä! Juoksussa voisin juosta harmonisemmin, jolloin koirankin liikkuminen näyttäisi paremmalta. Kuivaharjottelin ilman koiraa ja sitten kokeiltiin koirankin kanssa. Oli parempi. Lisäksi juokusssa tehtävissä käännöksissä vasempaan ja täyskäännöksissä vasempaan voisin hidastaa liikettä ja vaikkapa toistaa käskyäkin, että koira käyttäisi takapäätään paremmin.


Keksittiin työstää Saran sivulla maahanmenoa uudella tavalla. Sarahan siis menee useimmiten sivulta maahan hitaasti yksi tassu kerrallaan ja kontaktia pitäessään se menee vielä vinoonkin. Kurre-asennosta koira lätsähtää maahan nopeasti ja suoraan. Tätä soveltaen muodostetaan rutiinia parempiin maahanmenoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti