lauantai 26. toukokuuta 2012

Ryhdistäytymistä


Päästiin RINNAN kanssa SAGI:n alueelliseen valmennukseen (TargetTeam 3). Ryhmässä on koirakoita myös muista seuroista, RIMA:sta ja BAT:sta. Ryhmän kouluttajana toimii Lotta Vuorela. Tänään oli ekat treenit kera koirien.Rinna näytti heti ekalla kerran parhaat puolensa :p Se sinkoili minne sattuu. Jos jotain hyvää pitää suorituksesta hakea, niin se oli lopun eteenmeno. Muu oli yhtä kaaosta. Mulla ei useinkaan Rinnaa ohjatessa ole tarpeeksi itseluottamusta ja koira vetää mua näissä ihan 6-0. Kun koira huomaa epäröintini, se tekee omat ratkaisunsa radalla. Varmuutta siis peliin! Toiselle kerralle sain ohjaukseen jämäkkyyttä lisää ja radalla menokin näytti ihan toisenlaiselta, muttei tokikaan vielä täydelliseltä.Läksyt:

1. Rinna ei saa suorittaa esteitä omin luvin ilman ohjausta. Tähän ohjeeksi juoksennella ympäri kenttää, hölkkää, välillä spurtteja. Koira saa kulkea vapaana mukana, muttei se saa suorittaa samalla yhtään estettä.

2. Rinnan pitää ottaa lelu palkaksi silloinkin, kun se ei halua. Rinnahan palkkautuu hyvin pelkistä esteistä. Se ei huomaa tiputettua lelua, jos jatkan itse vielä rataa. Ohjeeksi juosta koirasta poispäin ja pudottaa matkalle lelu. Koira pitää nostaa lelu matkan varrelta ja juosta sen kanssa mun luokse. Ilman lelua ei ole tulemista.

3. Rinnalle pitää opettaa jarrutus (!!!).Nämä kaikkihan olen kuullut jo aiemminkin, mutten vain ole asioiden eteen tehnyt mitään... Nyt pitäisi vähän ryhdistäytyä!Omaa vuoroa odotellessa tehtiin perusasennossa kontaktin pitoa. Rimppa alkaa olla jo aika pätevä näissä! Inkan sanoessa koiran nimeä Rinna laittoi korvat luimuun ja heilutti häntää, muttei pudottanut kontaktia. Kontakti ei myöskään katkennut Sätkän tullessä häiritsemään. Rinna vain murisi samalla Sätkälle :p---Päivemmällä käytiin Petikkossa lenkillä ja samalla tehtiin pk-treeniä. SARALLE ensin hyppynoutoa metrisellä esteellä (kapula 450 g). Mennessä koira hyppäsi, mutta tullessa kiersi. Saran huono hyppytyyli yhdistettynä mun huonoihin heittoihin sai koiran kiertämään. Heitot jäi järjestäen liian lyhyiksi tai kapula lensi vinoon. Näistä kulmista ja näillä etäisyyksiltä Saralle ei ollut mahdollista hypätä. Kävin viemässä kapulaa kauemmas ja sitten onnistui hypyt mennen tullen. Ei riitä että koira treenaa hyppytekniikkaa vaan pitää myös heittokättä treenata :pLoivalla pk-A:llakin tehtiin noutoa. Mennessä koira meni yli, mutta tullessa kiersi. Viime vuonnahan oli samaa, silloin ei ollut mitään logiikkaa kumpaan suuntaan koira kiersi. Saralle ei varmaankaan ole vielä suoritustapa tuttu. Se ei vielä tiedä, että este pitää suorittaa mennen tullen. Sain koiran kulkemaan molempiin suuntiin, kunhan vain kerroin koiralle mitä sen haluan tekevän. Jyrkemmällä A:lla koitin saada siistimpää alastuloa aikaiseksi. Selvästi alastulo oli parempi, kun lelu oli valmiina esteen juurella. Jos vedätin lelulla koiran alas, se hyppäsi turhan korkealta.Sitten vielä eteenmeno. Käytiin yhdessä koiran kanssa viemässä lelu kentän laitaan. Sitten lähetys n. 100 metristä. Otin alkuun seuraamisen ja satuin lähettämään koiran matkaan juuri kun se vilkaisi eteenpäin. Otettiin vielä toinen lyhyeltä matkalta, jossa pidin huolen, että koira piti kontaktin loppuun asti.RINNALLE ensin haukuttamista. Sain koirasta irti vain rurhautuneita kiljahduksia (ja hampaista nirhaumia käsiin). Jatketaan haukuttamista agilityesteiden kanssa. Ei se ehkä oikea-oppista ole ;p, mutta haukku on silloin jatkuvaa, tasaista ja aktiivista.Sitten Rinnallekin esteitä. Metrisen se pääsi ongelmitta yli, myös pallo suussa. A:lla sen suoritustyyli näyttää olevan luonnostaan hyvä. Lopuksi sillekin eteenmeno. Vietiin yhdessä lelu ja lähetin koiran perusasennosta n. 50 metristä. Sinne meni.Päivä oli lämmin. Rinnakin alkaa näköjään jo tottumaan. Nyt ei ollut merkkiäkään lämmön vaikutuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti