tiistai 1. toukokuuta 2012

Vappua


Vappupäivänä oltiin piknikillä Kattilajärvellä. SARALLE Terhi teki kilometrijäljen kuudella kepillä. Maasto oli vaihtelevaa, oli märempää metsää varvikkoineen sekä kuivaa jäkäläpohjaa. Välillä maasto nousi jyrkästi kallioille ja sitten tuli alaspäin. Jäljellä oli myös yksi puron ylitys. Jälki vanheni tunnin. Janaa ei tehty. Saralla oli intoa ja jälki mentiin aika haipakkaa vauhtia. Liika into kostautui alussa ja tarkkuuden puutteessa koira meni ekasta kepistä muutaman metrin päästä ohi. Muuten jäljestäminen sujui hyvin ja koira löysi muut kepit.


RINNALLE Terhi teki n. 50-100 metrin jäljen, jonka lopussa oli keppi. Jälki vahneni pari tuntia. Janaa ei tehty. Alku meni häsläten, mutta sitten Rin sai jäljestä kiinni. Keppi-ilmaisu onnistui hapatoivasti, mutta onnistuipa kuitenkin :)


Esineruutualueeksi tallottiin n. 15 x 50 m kaistale. RINNA sai kolme esinettä (Terhin hanska, patukka ja nalle). Ne laitettiin kaikki ruudun etuosaan: kiven taakse, katuneen puun taakse ja korkeammalle kalliolle. Edesllisvuoden ongelmista ei ollut tietoakaan (koira sinkosi suoraan ruudun taakse, koira huomasi esineen muttei nostanut sitä, koira nosti esineen mutta pudotti sen jonnekin, koira vaihtoi esineestä toiseen, koira rallatteli esineen kanssa jne.). Esineet nousi nopsaan. Ekassa hihkasin koiran palkalle jo siinä vaiheessa, kun esine nousi ja muissa annoin sen tuoda lähelle asti.


SARALLE laitettiin esineet samoihin paikoihin sekä yksi vielä kalloiden taakse takanurkkaan. Etuesineet nousi hyvin. Ekassa palautuksessa koira hyppäsi päin ja toisessa pudotti esineen jalkoihin. Loput tuonnit palkkasin vauhdista. Vikaa esinettä Sara joutui etsimään pidempään. Se kävi myös ruudun etuosassa etsimässä, mutta lähti sitten itsenäisesti takaisin takaosaan ja löysi esineenkin.


Etsinnät siis sujui kummaltakin talvitauon jäljiltä. Palautuksia pitää treenata. RINNALLE palautukset pitää ensin opettaa ja sitten ottaa mukaan, SARAN pitää vähän muistella siistimpiä palautuksia :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti