tiistai 15. toukokuuta 2012

Ohjausta, kiitos!


Sanoi RINNA agitreeneissään.Kolmosen takaakierto oli vaikea, kun oli niin monta putkensuuta vetämässä koiraa. Sen jälkeinen päällejuoksu kaipaisi treeniä. Olin joko liian aikaisessa tai myöhässä. Nelosen jälkeen jaakotus käänsi koiraa hyvin. Okseri jäi Rinnalta useasti väliin, putkesta tuli vaan liikaa vauhtia :p Kasille viedessä piti vaan juosta, enkä siltikään ehtinyt ajoissa. Vedätys ei vielä Rinnan kanssa toimi. Rimat tippuu. Ysillä jaakotus toimi jopa niinkin hyvin, että koira kieltäytyi hypystä :p Neljäntoista takaakierrossa ja päällejuoksussa ohjaus oli helposti hätäistä. Keppien avokulman Rin haki hyvin. Lopun mutkitteleva loppusuora sujui hyvin, joskin koira teki sen vielä mutkikkaammin.


Rinna kaipaa vaan ohjausta. Mun pitää olla määrätietoinen. Silloin Rinna kulkee hyvin :)


Tehtiin lisäksi puomi-putki-erottelua. Ensin puomille mennessä Rin meni putkeen. Siirsin putkensuuta kauemmas ja sain koiran onnistuneesti puomille. Siirsin putkensuun takaisin häiriöksi, muttei siitä ollut häiriöksi. Ohjasin Rinnan välillä putkeen ja senkin jälkeen onnistui puomille vienti. Erottelu toimi siis :) SARAKIN teki samaista erottelua. Ohjasin passiivisella ohjauksella ensin puomille. Sen jälkeisessä putkeen viennissä koira vaan meni puomille ohjauiksen läpi. Saatiin sitten erottelukin toimimaan.


---


Rinnan aksan jälkeen oli taas tokovuoro. SARA vain pääsi tekemään.


Paikkamakuuta tehtiin ensin. Sonja oli taas vahtimassa Saraa. Ramppasin piiloon edestakaisin eri ovista. Alkuun koira oli ollut rauhaton, mutta sitten rentoutui. Sonja oli kahteen kertaan käynyt fyysisesti korjaamassa koiran asentoa, sitten oli riittänyt pelkkä suullinen huomautus. Tassujaan koira ei ollut taitellu, mutta se oli yrittänyt mennä lonkalleen.


Nyt olen muutenkin koittanut kertoa koiralle, että maahakäsky ei tarkoita vain maahanmenoa ja siellä pysymistä, vaan se tarkoittaa myös tarkoin määriteltyä asentoa. Olen laittanut koiraa lonkalleen ja taittanut tassuja. Käskyllä koira korjaa asentonsa suoraksi. Sara ehkä ymmärtää.


Kertaalleen tehtiin evl-ruutu käskytettynä. Palkkasin koiran, kun se ei ennakoinut seuraamaantuloa. Ihan hyvä oli suoritus, mutta ruudussa paikka oli siinä ja siinä oliko se mun makuun liian edessä. Paikanhakutreeniä siis. Luoksetulon pysäytyksiä tehtiin kiertojen kanssa. Seisomiseen tarvitaan vaan lisää treeniä, niin ehkä siitä tulee vielä hyvä. Maahanmenoissa olen huomannut koiran valuvan sitä enenmmän mitä kauempana sen käsken. Eli vetovoimaa minuun on liikaa. Nyt Inka palkkasi koiraa koiran taakse ensin lelulla. Sara ei oikein ymmärtänyt ideaa. Vaihdettiin namiin ja koirakin alkoi ymmärtämään. Näitä lisää. Seuraamista tehtiin kahteen kertaa käskytettynä. Sarppa ei häiriintynyt häiriköivästä liikkurista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti