torstai 30. toukokuuta 2013

Saran treenipäivä

SARAN aksoissa:


A-radalla kokeilin eri tyylejä alun putkeen viennille. Paras oli valssata kakkosella ja kolmosella, vaikkakin valssit helposti oli myöhässä. Muilla ohjauksilla koira meni väärään päähän putkea. 

B-radalla paras tyyli oli tehdä nelonen päällejuoksulla. Muilla tyyleillä en saanut koiraa oikeaan putkipäähän.

Ennen ja jälkeen aksojen Sara teki tokoa. Ennen tehtiin hallissa. Tehtiin putken kautta luoksetulon pysäytyksiä. Ei parhaita mahdollisia, mutta ihan ok kuitenkin. Sitten tehtiin ruutuun menoja läheltä ja putken kautta kauempaan. Ok nekin. Ohjatussa noudossa laitoin kaikki kolme kapulaa vieretysten noudettavan kapulan kohdalle. Ideanahan olisi, että koira ottaisi aina sen reunimmaisen. Näitä ei ole juurikaan tehty kolmella kapulalla vaan kahdella ja nyt Sara nappasi aina keskimmäistä. Se ei ole siis oppinut ottamaan aina reunimmaista vaan on oppinut ylittämään yhden kapulan :p Ohjauskäskyjä koira kuuteli hyvin. Nyt ei näitä jääty vääntämään, vaan tehtiin ohjattua normaaliasetelmilla. Niin onnistui hyvin.

Jälkeen tehtiin ulkona. Kaukoja tehtiin parissa erässä. Muut vaihdot oli ok, mutta seisomasta istumisessa koira tasapainotti, jos vaihto tapahtui alun maahanmenosta. Saran sivulta maahanmeno ei ole ideaali. Se voisi mennä kootummassa asennossa maahan. Luulen, että nyt on kuitenkin helpompi opettaa koira tekemään s-i-vaihdon erilailla tasapainottaen kuin opettaa sivulta maahanmeno uusiksi. Ainakin nyt jo koira tuntui hakevan uudenlaista vaihtoa, kun ilmaisin tyytymättömyyteni edellisiin.

Seuraamistakin tehtiin. Se tuntui nyt taas hyvältä. Jäävät otettiin sekaan. Kaikki oli ok, maahanmenoihin haettiin vähän lisää vauhtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti