maanantai 20. toukokuuta 2013

Taantuma

RINNA vaan kaahotti aksoissansa. Agility sen kanssa tuntui ihan siltä miltä se pahimmillaan joskus tuntui eli kamalalta :/ Yhteistyö oli ihan hukassa. Rimat vaan ropisi koiran mennessä. Renkaankin se suoritti moneen kertaan väärästä välistä. Kokeilin sujuvuutta ihan yhdelläkin esteellä ja koira sinkosi jonnekin kiertoradalleen... Toivottavasti koira toipuu taantumuksestaan. Muutenhan tässä ei ole mitään järkeä :p

Piirsin kuitenkin radan muistiin. Jos sitä vaikka joskus ajatuksen kanssa tekisisi...
HAU:n tokoissa tehtiin ensin paikallaanolot, ensin istuminen, sitte makuu. Kummassakin SARA korjasi asentoaan ja minä korjasin koiraa. Näitä pitää treenata taas enempi. 

Tunnarissa kokeiltiin eläinkoetta. Kapulat laitettiin maassa selin makaavan Hannan päälle. Sara ei ensin tuntunut ymmärtävän missä kapulat oli, se vain etsi niitä maasta Hannan ympäriltä. Sitten se löysi kapulat ja alkoi napsimaan mitä sattuu. Toistettiin tämä kahteen kertaan. Kummassakin se haki kapulat ensin jalkopäästä ja siitä eteni pään suuntaan. Kummassakin se napsi ja toi vääriä, mutta oikean kohdalle tullessa koiran ilme oli erilainen. Näitä kokeiluja voisi jossain vaiheessa tehdä lisääkin. Kokeilun jälkeen tehtiin ihan tavallinen tunnari. Se sujui hyvin. Sitten tehtiiin tunnaria siten, että olin kapuloiden (n. 15) luona kyykyssä. Kapulat oli sentin parin etäisyydellä toisistaan. Koira haki vauhtia kapuloille tuloon käymällä välillä syömässä apparin luona. Alkuun Sara saattoi napsia parikin kapulaa kerrallaan suuhun, oikean ja sen viereisen, tai sitten se saattoi napsia viereisiä. Toistoilla touhu kuitenkin rauhottui ja koira onnistui valitsemaan oikean väärien ollessa kapulassa kiinni. Tehtiin vielä lopuksi tavallista tunnaria. Ekassa yirtyksessä Sara nappasi väärää, mutta toi oikean. Tehtiin uusiksi ja se onnistui.

Luoksetulon pysäytyksiä tein ensin putkessa juoksun kanssa. Välillä laitoin koiran putken suulle, josta koira olisi tullut ulos, jos olisin sen putkeen lähettänyt ja tein siinä normaalit luoksetulon alkurutiinit. Näin tehdyt pysäytykset ei eronneet putken kautta juoksuissa. Näitä treenejä lisää. Parilla kertaa koiran pysäytyttyä teetin sille kaukovaihtoja. Ekalla kertaa koira teki huonosti ja sai torut. Seuraavilla se teki hyvät vaihdot. Kaukoja tehtiin myös toisen koirakon leikkiessä Saran ympärillä. Näin sujui. Kaukoja tehtiin vielä sijoitettuani koiran keskustelevan ihmisjoukon keskelle. Koira teki kyllä puhtaat vaihdot, mutta joihinkin (etenkin m-s-vaihtoon) tarvittiin kaksi käskyä. Näitäkin lisää. Loppuun tehtiin vielä liikkuroitu seuraaminen. Koira vähän ylityöskenteli käännöksissä, etenkin oikeaan käännöksissä. Mutta, ei yhtään ääntä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti