keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vapputokot

Tokoiltiin parin nuorten koirien tokorinkiläisen kanssa Sirkuskentällä. Koirat vuorotteli. RINNA teki seuraamista. Ensin se oli perusasennossa häirittynä. Se sujui. Sitten seuraamista häirittynä sekä jatkuvalla häiriöllä että yhtäkkisellä. Sujui nekin. Sitten maassaolevin häiriöin, oli merkkejä ja leluja. Pahin kuitenkin oli maassa olevat kuopat. Niissä kontakti tippui. Paha oli myöskin se, kun potkaisin maassa olevaa palloa koiran seuratessa. Luoksetulon stoppia treenattiin juoksuttamalla koiraa kahden ihmisen välissä. Stopit toimi ookoosti, kun pysäytin koiran lähellä avuin. Nyt siis apujen vähentäminen ja matkan kasvatus, ei tokikaan yhtäaikaa. Ennen ruututreeniä vanvistelin Rinnan kosketusalustan koskemista. Rinna mieluusti hipaisee vaan alustaa, kun minä taas haluaisin sen seisoman alustalla. Tätä tarvii vahvistaa. Vaikkei koira osaakaan vielä alustaa minun kriteerien mukaisesti, niin siirsin sen nyt kuitenkin jo ruutuun. Koira juoksi suoraan ruudun perälle ilman ylimääräisiä pyörähdyksiään. Kuitenkin jatkoa varten voisin opettaa sen kosketusalusta paremmin. Tunnarilla tehtiin luotuvusta. Ohjasin namiavuin koiraa kauemmas luovutuksiin. Ehkä parahiten toimii, jos koira saa napata namin kädestä? Paikallaanolot tehtiin toisen koiran parina. Makuussa koiran pää pyöri paljon. Häiriöitäkin oli: skeittarit ja toinen koiraporukka. Noin kolmen minuutin kohdalla koira meni lonkalleen, sen kävin korjaamassa. Istumisessa koiran pää pyöri vähemmän. Työstettiin myös liikkeiden välejä. Näihin tulee käskyksi "Viereen".

Tehtiin vähän tottistakin. Muistuttelin Rinnalle eteentulemista. Sitä saa muistella lisääkin. Etenkin vinoista kulmista koira tuli herkästi eteentulon sijasta suoraan sivulle. Liikkeestä istumista tein lelupalkalla, lelu valmiina kädessä. Tämä nostatti vähän liikaa kierroksia, mutta pääasiassa koira kykeni tekemään oikean asennon. Eteenmenoa tehtiin ensin lelulle. Sitten lähetin koiraa kiertoon ja huusin sitä maahan. Lopuksi yhditettiin kaikki. Otin eteenmenolähetykset seuruusta. Koirakin vaihtoi pk-moodiin ja painoi ja edisti. Tarttee siistiä sitä. Lisäksi Rinnalta pääsi lähtöhaukut lähetyksissä. Haukusta kutsuin sen takaisin. Tarvii tätäkin työstää.

SARA vähän hömpötteli tokoa ilman kunnollista suunnitelmaa. Nyt tarviis tehdä kunnon suunnitelmat treeneihin SM-kisoihin asti! Luoksetulon pysäytyksiä tehtiin kiertojen kautta. Näitä pitäisi alkaa viemään eteenpäin. Ruudut ja merkit oli ookoot. Ruutuun haut tehtiin kaikista eri suunnista. Kaukot koira teki paikoillaan, mutta tassutellen. Seisomaanlyhennykset onnistui nyt joka kerta. Jääviä tehtiin ensin ilman seuraamista. Jokusen istumisen koira seisoi. Seuratessa kaikki asennot meni oikein. Seisomisiin annoin käsiavut. Seuraaminen oli turhan lennokasta, mutta kuitenkin äänetöntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti